tirsdag 21. februar 2012

Lotus trekker seg fra testen i Barcelona

Romain-GrosjeanLotus F1 Team har trukket seg fra testen i Barcelona etter at de avdekket et alvorlig problem på sitt nye chassis E20-02.

Romain Grosjean fikk bare syv runder på Circuit de Catalunya i morges før bilen stoppet, og etter det ble den stående i garasjen resten av dagen.

Først bestemte Lotus-ledelsen at de skulle sende det første chassiset (E20-01) ned fra fabrikken i England med fly, og fortsette testingen i morgen. Men etter å ha simulert feilen på fabrikken ombestemte de seg, og har varslet at de vil droppe resten av testen og konsentrere seg om å få begge chassisene i orden til den siste testen i neste uke.

Lotus har ikke sagt noe om hva problemet egentlig går ut på, men ifølge Autosport skal det være noe foran på bilen som har sviktet.

I tillegg til at Lotus mister viktige testdager, betyr dette at både Grosjean og Kimi Räikkönen mister viktig treningstid. Men kanskje Lotus kan forhandle om å få teste noen dager utenom de avtalte dagene, på samme måte som Mercedes sist søndag fikk “godskrevet” den ene dagen de ikke kjørte på Jerez.

Uansett må dette være litt av en nedtur for Lotus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar