lørdag 11. februar 2012

HRT klarte ikke krasjtesten

HRT_JerezHRT deltok som kjent på testene i Jerez denne uka med fjorårsbilen, først og fremst for å teste de nye Pirellidekkene. Etter planen skulle de ha sin 2012-modell klar til den neste testomgangen i Barcelona den 23. februar.

Men etter at det nye chassiset deres ikke klarte alle FIA’s obligatoriske kollisjonstester sist onsdag, er det klart at spanjolene må satse på å få den nye bilen kjørbar til den tredje og siste testen, som starter i Barcelona den 1. mars.

Med minste mulige margin
Ifølge en melding fra teamet klarte det nye chassiset 14 av testene, men feilet på de to siste med  “minste mulige margin”. Dette er ikke så veldig uvanlig i F1, og egentlig ganske udramatisk. Men det betyr likevel at enkelte komponenter må redesignes og produseres på nytt etter de nye spesifikasjonene, og at en ny kollisjonstest må planlegges. HRT får forøvrig bilene sine bygget hos et firma som heter Holzer Engineering, som holder til i Augsburg i Tyskland.

Fremskritt
I fjor rakk ikke HRT noen av testene, og møtte opp til den første runden i Australia med en bil som var så uferdig at de ikke klarte å kvalifisere seg til løpet. Dersom de kommer med en ferdig bil til den siste testen vil det derfor være et stort fremskritt for det lille teamet, og en fjær i hatten for de nye eierne.

Flytter til Madrid
Samtidig med at de jobber for å få den nye bilen klar, er HRT i gang med å forberede enda en flytteprosess. Eierne av teamet har innsett at flyttingen til Valencia etter bruddet med Colin Kolles ikke var noe smart trekk, og har derfor nå besluttet at hovedkvarteret skal legges til Madrid.

En magisk boks
I Madrid skal HRT leie 11 000 m2 i et anlegg som heter “Complejo Deportivo Madrid Caja Mágica” (Sportskomplekset Madrids Magiske Boks). Anlegget kalles også Manzanares Park Tennis Center, og består blant annet av tre store idrettshaller som brukes for å arrangere tennisturneringen Madrid Masters.

Egen designavdeling
På grunn av den nært forestående sesongstarten - der de første løpene foregår utenfor Europa - vil flytteprosessen ikke kunne fullføres før i juni. HRT planlegger også å opprette sin egen designavdeling, men det er foreløpig ganske usikkert om de vil klare å overtale noen av de ansatte hos Holzer til å flytte til Spania.

For HRT sin del får vi håpe at flyttingen fører til noe magisk - det trenger de. (Eller så kan de jo satse på tennis. Det er både billigere og enklere enn F1.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar