tirsdag 28. februar 2012

FIA tvinger Ferrari og Red Bull til å endre testplanene

Ferrari og Red BullFerrari og Red Bull bestemte seg i forrige uke for å forskyve den siste testingen i Barcelona med en dag i forhold til det som opprinnelig var avtalt med de andre teamene. De to ville teste fra fredag 2. til mandag 5. mars, istedenfor fra torsdag 1. til søndag 4. mars. Endringen ble begrunnet med “logistiske årsaker”.

Men nå har FIA kikket nærmere i regelboka, og har funnet ut at dette ikke er tillatt. Så nå må de to teamene pent finne seg i å teste de samme dagene som alle andre.

Grunnen til FIA sin reaksjon finner vi i sportsreglementets artikkel 22.4C, der det slås fast at ordinær testing ikke kan foregå “mellom starten av uka forut for sesongens første løp og 31. desember samme år.”

Ferrari og Red Bull trodde de kunne teste i neste uke, fordi de mente at “uka forut” for Australias GP begynner mandag den 12. mars. FIA legger imidlertid til grunn at løpet starter i uke 11, og at testforbudet dermed trer i kraft en uke før dette, i uke 10. Og uke 10 begynner mandag 5. mars, som dermed er første dag med testforbud.

Avklaringen betyr også at Lotus ikke får tatt igjen noen av de testdagene de har gått glipp av, og at Marussia heller ikke får lov til å teste sin nye bil - om den nå til slutt skulle passere alle krasjtestene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar