fredag 3. februar 2012

Ferrari F2012 lansert

ferrari_2012Nå har også Ferrari lansert sin nye bil for året, som de ganske passende har har kalt ‘F2012’. Dette skjedde på Internett, ettersom den planlagte lanseringen i Maranello ble avlyst på grunn av snøen og kulden i Sør-Europa.

Som bildet viser har også Ferrari satset på det som ser ut til å bli årets mote i F1 - en tydelig avtrapping av fronten rett foran innfestingen til forhjulene. Men F2012 har kanskje den mest “kantede” nesen av dem vi har sett til nå.

Ifølge pressemeldingen fra Ferrari er absolutt hele bilen ny. Blant annet er hjulopphengene helt nye og mer aerodynamiske, samtidig som de gir bilen et lavere tyngdepunkt.

Ingen skjønnhetskonkurranse
Nå har vi sett fire av årets tolv biler, og tre av dem er altså “mindre pene”. Dette lover ikke godt. Jeg vet ikke om det er FIA eller designerne som skal ha skylden, men ettersom McLaren ikke har gjort det samme som de andre så må vel designerne i Woking ha gjort en bedre jobb? Hvis ikke så er McLaren ille ute.

Men som Martin Whitmarsh sa da McLaren lanserte sin MP4-27: “Det spiller liten rolle hvordan en bil ser ut. Straks den begynner å vinne løp så blir den vakker.”

Ferrari F2012 må nok vinne mer enn ett løp før folk overser hvordan den ser ut…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar