onsdag 11. januar 2012

Nybilpresentasjoner og testdatoer i 2012

mclaren launch 2011Starten på 2012-sesongen nærmer seg, og det blir som vanlig tre testsamlinger før det første løpet i Melbourne den 18. mars. Med blant annet nye spesifikasjoner på Pirellidekkene og helt nye eksossystem, er det naturlig at de fleste teamene er interessert i å få de nye bilene klare tidligst mulig.

I tillegg blir det en tredagers testsamling på Mugello i begynnelsen av mai, etter at de første fire løpene er unnagjort. Alle disse testene er åpne for publikum, og gir fansen en etterlengtet mulighet til å se mange F1-biler i aksjon for en billig penge.

Strengere regler
En ny utfordring for teamene er at det er kommet nye regler for kollisjonstesting. Tidligere var det tilstrekkelig at bilene klarte FIAs kollisjonstester før det første løpet startet, men nå må alle testene være gjennomført før en bil får lov til å delta på testsamlingene. Dersom en bil ikke klarer kollisjonstesten nå i januar, kan det derfor skape problemer for teamets planer om å delta i den første testen tidlig i februar.

Kollisjonstesten er en form for homologering, men i motsetning til tidligere kan teamene nå levere nye versjoner av bilene til godkjenning når de måtte ønske det. Derfor er det sannsynlig at noen av teamene  starter med kraftigere komponenter - som de vet vil klare testene - for å komme i gang, for så å bygge lettere “racingversjoner” som de sørger for å få godkjent før de reiser til Melbourne.

Testsamlinger i 2012
7. – 10. februar: Jerez
21. – 24. februar: Barcelona 1
1. – 4. mars: Barcelona 2
1. – 3. mai: Mugello

Nybilpresentasjoner:
Caterham CT-01: 26. januar (F1 Racing Magazine)
McLaren MP4-27: 1. februar kl. 12.00 (Woking)
Ferrari: 3. februar (Maranello)
Force India: 3. februar (Silverstone)
Lotus R31: 5. februar kl. 17.00 (på lotusf1team.com)
Red Bull RB8: 6. februar kl. 14.00 (på redbullracing.com)
Sauber C31: 6. februar (Jerez)
Toro Rosso TR7: 6. februar (Jerez)
Williams FW34: 7. februar (Jerez) 
Mercedes AMG: Klar til testen i Barcelona 21. feb.
HRT: Klar til testen i Barcelona 21. feb.
Marussia: Klar til testen i Barcelona 1. mars

Siden oppdateres etter hvert som teamene offentliggjør sine datoer. (Sist oppdatert 31.01.2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar