lørdag 7. januar 2012

I Valencia håper man at Bernie er like snill som julenissen

ValenciaEtt av mediaoppslagene i F1-verdenen de siste dagene har vært at de lokale styresmaktene i Valencia har oppdaget at noe har skjedd med økonomien i Europa, og at det å arrangere et Formel 1-løp kanskje koster mer enn det smaker.

Derfor vil bystyret i Valencia nå kontakte Bernie for å spørre pent om det er mulig å diskutere seg frem til en lavere pris på arrangementet, som i dag koster byen 21 millioner euro (ca. 160 mill.kr.) i året.

Bortkastet arbeid
Det er selvsagt lov å spørre, men slik vi kjenner Bernie kommer han ikke til å gi dem en eneste euro i avslag. Bernie har vel aldri latt noen slippe unna en kontrakt der han er den som skal motta penger, og det kommer nok ikke til å skje denne gangen heller. Spanjolene må nok pent oppfylle kontrakten og betale avgiften - enten de arrangerer løpet eller ikke.

Hadde det enda vært mangel på wannabe F1-arrangører i verden så hadde kanskje Valencia vært i en bedre forhandlingsposisjon, men Bernies problem er jo egentlig å klare å holde kalenderen nede på 20 løp i året. Sånn sett trenger ikke Bernie løpet i Valencia (og når sant skal sies er det er vel ikke mange andre som trenger det heller). Men pengene deres vil han selvfølgelig ha.

Det som mest sannsynlig kommer til å skje etter hvert, er at de to nåværende løpene i Spania går over til å dele på Spanias GP annet hver år - på samme måte som Hockenheim og Nürburgring deler på Tysklands GP. Dette var jeg inne på i artikkelen “Hvordan blir F1-kalenderen i årene fremover?” rett før nyttår

Frankrikes GP kommer tilbake…kanskje
Ellers ser jeg at mange nå har oppdaget ryktene om at Frankrikes Grand Prix trolig kommer tilbake i 2013 - på Paul Ricard. Dette er en flere måneder gammel nyhet, som vi neppe kommer til å få noe endelig svar på før etter det franske valget i juni. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar