torsdag 26. januar 2012

Caterham CT01 – den stygge andungen?

caterham_ct01_f1racingI går slapp de første bildene av Caterhams nye CT01 ut – først i F1 Racing og deretter på nettet. Vi har dermed fått det første inntrykket av hvordan en F1-bil kan bli etter 2012-spesifikasjonene til FIA. Dessverre er bildene ganske mørke og utydelige, men noe ser vi ganske klart.

Trappetrinn
Det første man legger merke til er det merkelige “trappetrinnet” på fronten – ved innfestingen til forhjulsopphenget. Dette er et resultat av de nye reglene, som begrenser høyden på den forreste delen av fronten til 55 cm, mens monocoquen lenger bakover mot cockpiten kan være 62,5 cm høy. Høydebegrensingen er innført for å forhindre at fronten skal kunne havne oppå bakdekket av en annen bil for deretter å gå til værs

Teknisk sjef hos Caterham, Mike Gascoyne, sier at det er aerodynamiske årsaker som har fått dem til å lage dette “trinnet” istedenfor en en jevnere overgang. Han regner derfor med at de fleste av konkurrentenes biler vil få lignende løsninger. Huff!

Caterham CT01 forfraNebbdyr
Det andre nye er at fronten er flat og bred  (noen har allerede døpt bilen for “nebbdyret”). Dette er for at den skal bli sterk nok til å klare kollisjonstesten, samtidig som den skal forstyrre luftstrømmen over chassiset minst mulig.

Ellers er det vanskelig ut fra disse bildene å si så mye om andre nyheter på bilen (som etter det jeg kan se er utstyrt med vingene fra fjorårsbilen).

Kan det bli enda verre?
Som kjent var Ferrari-sjefen for en stund siden ute i media og signaliserte at deres nye bil kunne bli oppfattet som “ugly”. Etter å ha sett bildene av Caterham CT01 er det bare å begynne å grue seg til de kommende lanseringene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar