tirsdag 17. januar 2012

Bruno Senna blir Williams-fører

bruno_senna

Williams F1 har i dag bekreftet at det blir Bruno Senna som blir Pastor Maldonados førerkollega i 2012. Dette betyr sannsyligvis at Rubens Barrichellos lange karriere som Formel 1-fører nå er over, ettersom det bare er HRT som ennå har en ledig plass igjen.

Bruno Senna er som kjent nevø av den tredobbelte verdensmester Ayrton Senna, som kjørte for Williams da han omkom på Imola i 1994, så dette er nok en ganske spesiell hendelse for mange fans.

Tilfører mye penger
Ifølge italienske Autosprint har Senna klart å skrape sammen hele 14 millioner euro i sponsorstøtte fra sine brasilianske støttespillere, som blant annet omfatter oljeselskapet OGX, telefonselskapet Embratel samt barbergiganten Gilette. Mot dette ble verken Barrichellos 5 millioner eller Adrian Sutils 4 millioner tilstrekkelig for Williams, som dessverre ser ut til å være mer opptatt av penger enn av kvalitet for tiden.

Bruno Senna hadde et dårlig år for HRT i 2010, og gjorde det ikke så mye bedre i sin halve sesong for Renault i fjor. Han tok to poeng på Monza, det var det hele. Men Sir Frank Williams hevder at de har gjort en omfattende evaluering av Sennas kapasitet i simulatoren, og har tro på at alt brasilianeren trenger er å få muligheten til å vise hva han kan. Men hva annet Sir Frank si? Money talks…

Ingen førstefører
På mange måter har Williams F1 nå ingen erfaren førstefører, men to middels gode andreførere, så vi får bare håpe at de får til en god bil i år. Ellers kan årets sesong bli enda verre enn fjoråret for de gamle mesterne.

Føreroversikt 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar