tirsdag 31. januar 2012

Adrian Sutil fikk 18 måneder betinget

Adrian-Sutil_2Kvelden etter fjorårets Kinas Grand Prix ble det tumulter i et privat rom på en nattklubb i Shanghai. Etterpå måtte Eric Lux, som er en av partnerne i Genii Capital og dermed også eier av Lotus-teamet, få sydd ti sting i bakhodet. Han utpekte daværende Force India-fører Adrian Sutil som sin overfallsmann, og stevnet ham for retten.

Sutil har senere innrømmet at det var han som skadet Eric Lux, men hevder at det var et uhell. Han sier også at han flere ganger har sagt unnskyld til Lux, men at unnskyldingen ikke har blitt godtatt.

Nå har en domstol i München funnet Sutil skyldig i legemsbeskadigelse, og har idømt ham en straff på 18 måneders betinget fengsel samt en bot på 200 000 euro, som skal gis til et veldedig formål.

Selv om Sutil tok en sterk niendeplass sammenlagt i fjor mistet han som kjent plassen sin hos Force India til Nico Hülkenberg. Kanskje kunne han fått den ledige plassen hos Williams dersom han ikke hadde hatt straffesaken hengende over seg, men det får vi nok aldri vite.

Selv om Sutils manager har uttalt at dommen ikke vil føre til noen reaksjoner fra FIA, spørs det vel om 29-åringen har noen sjanse til å få F1-karrieren sin tilbake på sporet igjen etter dette. En voldsdom er neppe spesielt populært hos sponsorene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar