onsdag 14. desember 2011

Toro Rosso har valgt Vergne og Ricciardo

Vergne-RicciardoDa har Toro Rosso endelig klart å bestemme seg for hvilke av sine mange førere de skal bruke i 2012, og valget falt på de to ferskingene Daniel Ricciardo og Jean-Eric Vergne. Det betyr at både Sebastien Buemi og Jaime Alguersuari har fått sparken. Beslutingen ble offentliggjort i en pressemelding som ble sendt ut i ettermiddag.

Teamsjef Franz Tost forklarer det noe dristige valget med at det er en del av teamets kultur å bytte førere av og til for å nå sitt mål, og at beslutningen ble tatt i samråd med Red Bull. Mye av vitsen med at Red Bull eier Toro Rosso er jo å gi nye talenter en mulighet til å få prøve seg i Formel 1, så på en måte kan man jo forstå det de nå har gjort. Men dette er likevel første gang siden 2006 at Toro Rosso vil starte en sesong med to ferskinger.

Australieren Daniel Ricciardo har vært utplassert hos HRT i siste halvdel av 2011, og har slett ikke gjort det så verst i forhold til sin mer erfarne teamkollega Tonio Liuzzi.

Jan-Eric Vergne, som vant det britiske Formel 3-mesterskapet i fjor, blir den tredje franskmannen i Formel 1 i 2012. Den eneste F1-erfaringen han er noen få fredagstreninger for Toro Rosso, samt noe testing for Red Bull i Abu Dhabi.

Dermed ble det plutselig to ganske erfarne førere ledig på markedet. Alguersuari burde vel være en aktuell kandidat for den ledige plassen hos HRT, som prøver å bli et helspansk team. Det spørs bare om teamet vil overleve bruddet med sin teamsjef, Colin Kolles.

Sebastien Buemi har vel ikke annet å gjøre enn å stille seg i den etter hvert ganske lange køen hos Williams, som ennå ikke har avgjort hvem som skal bli Maldonados makker neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar