fredag 9. desember 2011

Romain Grosjean blir Kimis makker hos Lotus

Romain GrosjeanLotus (ex Renault) melder i dag at de har besluttet at det blir årets GP2-mester, Romain Grosjean, som skal kjøre for teamet sammen med Kimi Räikkönen neste sesong.

Den 25 år gamle franskmannen kjørte syv løp for Renault i 2009, som erstatter for den sparkede Nelson Piquet Jr. Det var ingen stor suksess, med en trettendeplass som beste resultat. Nå får han altså sjansen til å rette opp inntrykket.

Nyheten kommer bare få dager etter at teameier Gérard Lopez kom med klare antydninger om at de mest sannsynlig kom til ha to erfarne førere i teamet neste år. Men det var tydeligvis bare for å forvirre oss at han sa det. Grosjean har lenge vært teamsjef Eric Boulliers førstevalg, og han har altså fått viljen sin til slutt.

Dette betyr at Vitaly Petrovs manager bare kan hive kontrakten de i sin tid skrev med Renault i søppelkassen, og begynne å se etter hvilke andre muligheter som fortsatt er åpne. Williams sier sikkert ikke nei til russerens penger, så det er bare å ringe Sir Frank.

Og Bruno Senna er nok en gang ute av Formel 1. Han overbeviste vel ingen denne gangen heller, så det spørs vel om han får flere sjanser nå. Men forresten – det er jo fortsatt et sete ledig hos HRT, og der er de mer opptatt av sponsorpengene enn av førerens kvaliteter.

Oppdatert oversikt over førerkontraktene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar