søndag 11. desember 2011

Konkurranse om de siste ledige plassene

f1-drivers 2011Etter at Lotus (ex Renault) har navngitt Kimi Räikkönen og Romain Grosjean som sine to førere for neste år, er det etter hvert ikke mange attraktive seter som er ledig i Formel 1 for 2012. Men flere av de mindre teamene har fortsatt en del ledige plasser, og førere som har sponsorpenger i ryggen har derfor ennå noen muligheter til å kunne fortsette i Formel 1 ett år til.

De teamene som ennå ikke har førere til begge setene er Force India, Williams, Toro Rosso og HRT, og her er en oversikt over situasjonen pr. dags dato:

Force India
De mest interessante plassene som ikke er bekreftet befinner seg vel hos Force India, men her regner de fleste med at Paul di Resta vil få fornyet tillit, og at han vil få selskap av deres nåværende reservefører Nico Hulkenberg. Dermed er det nok liten vits for andre å stille seg i den køen.

Williams
Dersom ryktene om Force India stemmer, betyr det at Adrian Sutil blir arbeidsledig. Han er dermed en sterk kandidat til den ledige jobben hos Williams. Konkurrentene her er Vitaly Petrov, Bruno Senna og teamets nåværende fører, Rubens Barrichello. Sutil er nok favoritten, men dersom Petrov eller Senna kommer med sponsorpenger kan kanskje Sir Frank ombestemme seg.

Toro Rosso
Red Bulls B-team har heller ikke offentliggjort sine førere for 2012, men de har nok av kandidater å velge i fra egne rekker. I tillegg til årets førere, Jaime Alguersuari og Sebastian Buemi, har de blant annet Daniel Ricciardo – som i år var utplassert hos HRT – og franskmannen Jean-Eric Vergne.

Ryktene vil ha det til at Red Bull jobber med å kjøpe et sete til Ricciardo hos Caterham (ex Team Lotus) til neste år – på bekostning av Jarno Trulli – og at både Alguersuari og Buemi dermed vil få fornyet tillit.

HRT
Hos det aller minste teamet er det også en plass ledig - ved siden av Pedro de la Rosa. Om Tonio Liuzzi får beholde den plassen - eller om teamet vil hente inn en fører som kan tilføre mer sponsorpenger - er ikke godt å vite, men enkelte tror at de spanske eierne vil slippe til GP2-føreren Dani Clos for å få et helspansk team neste år.

Avgjøres før jul
Flere av teamene har sagt at de vil avslutte førervalgene sine før jul, så det er bare å følge med de neste ukene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar