tirsdag 6. desember 2011

Kan Lotus komme med enda en overraskelse?

Lotus RenaultDet er ikke så mange ledige førerseter igjen til neste års Formel 1-sesong. Det mest attraktive er vel kanskje hos Lotus (ex Renault) - ved siden av Kimi Räikkönen, og spekulasjonene rundt hvem som får denne plassen øker for hver dag som går.

De to som hittil har stått fremst i køen har vært teamets siste førere, Vitaly Petrov og Bruno Senna. Men teamsjef Eric Boullier har også snakket varmt om årets GP2-mester, Romain Grosjean (som han for ordens skyld også er manager for). I tillegg har Adrian Sutil, som står i fare for å miste plassen sin hos Force India, også vært nevnt som en kandidat til å bli Kimis makker.

Vil ha erfarne førere
Men i et intervju med RTL har teameier Gerard Lopez kommet med noen interessante hint om at de yngre og minst erfarne kandidatene kanskje ikke er så aktuelle likevel. Lopez sa blant annet at teamet hadde fått problemer etter at Bruno Senna erstattet Nick Heidfeld midveis i sesongen, fordi både Petrov og Senna var uerfarne førere. Lopez sa også at det er mangelen på testing som er det største problemet for tiden, og slo fast at «vi har ikke tid til å bygge opp unge førere».

Akkurat det siste fikk meg til å tenke. For av de aktuelle som har vært nevnt er det kun Adrian Sutil som kan kalles erfaren, og han er ikke så veldig populær hos en annen av sjefene hos Lotus etter et sammenstøt på en nattklubb i Shanghai.

Rubens?
Men det finnes en annen erfaren fører, som er både billig og på utkikk etter jobb, nemlig Rubens Barrichello. I tillegg er han kjent for å være flink til å gi gode tilbakemeldinger når bilen skal utvikles.

Kanskje Lotus kan overraske oss med enda en uventet ansettelse?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar