tirsdag 20. desember 2011

Julefreden har senket seg over førermarkedet

formula 1 f1 flagJulen nærmer seg med stormskritt, og det virker som om julefreden er i ferd med å senke seg over F1-verdenen også. Vi kan neppe vente oss noen flere store nyheter på denne siden av nyttår.

Dermed er det også tvilsomt om det vil skje noen avklaring omkring de to siste ledige plassene før tidligst i januar. Hos HRT har den nye teamsjefen, Luiz Perez-Sala, sagt at noen avgjørelse på hvem som blir Pedro de la Rosas partner ikke vil bli tatt på en god stund. Og hos Williams vil man nok heller ikke forhaste seg – det er jo ingen av de ledige førerne som vil forsvinne i løpet av jula.

Åtte førere og to seter
Det er minst syv tidligere førere som konkurrerer om de to siste ledige setene for 2012, og køen står nok i første omgang utenfor kontoret hos Williams. Jeg tipper at de står omtrent i denne rekkefølgen: Adrian Sutil - Jaime Alguersuari - Vitaly Petrov - Bruno Senna - Rubens Barrichello - Sebastien Buemi - Jerome D'Ambrosio. Og dersom ryktene er sanne så er Nick Heidfeld fortsatt på jakt etter en jobb, så da blir det åtte.

Oops… I farten glemte jeg nåværende HRT-fører Tonio Liuzzi, som selv hevder at hans kontrakt også gjelder for 2012. Da blir det ni.

Reserveførere
Plassen hos HRT er kanskje ikke like interessant for alle disse, og for noen er nok en reserveførerjobb i et større team en bedre løsning. Hverken Mercedes, Lotus, Caterham eller Force India har annonsert sine reserveførere for 2012, så her kan det finnes nødløsninger for flere av de ovennevnte.

For øvrig går det fortsatt rykter om at Jarno Trullis plass hos Caterham ikke er 100 % sikker, så kanskje det vil skje noe der også før sesongen starter?

Startlisten for 2012 - med startnummer:

Red Bull Racing
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber

McLaren
3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton

Ferrari
5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa

Mercedes AMG F1 Team
7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg

Lotus
9. Kimi Räikkönen
10. Romain Grosjean

Force India F1 team
11. Paul di Resta
12. Nico Hülkenberg

Sauber F1 team
14. Kamui Kobayashi
15. Sergio Perez

Toro Rosso
16. Daniel Ricciardo
17. Jean-Eric Vergne

Williams F1
18. Pastor Maldonado
19. ---

Caterham F1 Team
20. Heikki Kovalainen
21. Jarno Trulli

HRT F1 Team
22. Pedro de la Rosa
23. ---

Marussia F1 Team
24. Timo Glock
25. Charles Pic

Førerkontraktenes varighet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar