onsdag 14. desember 2011

Colin Kolles forlater HRT

Colin KollesHRT har i dag sendt ut en melding om at de er blitt enig med sin nåværende teamsjef, Colin Kolles, om å avslutte samarbeidet med øyeblikkelig virkning.

Ifølge meldingen skyldes dette den nye retningen teamet har tatt, og eiernes beslutning om å flytte hovedkvarteret til Valencia i Sør-Spania.

Den tidligere tannlegen fra Romania kom inn i Formel 1 da Midland tok over Jordan i 2005, og ble med videre da teamet ble til Spyker og senere til Force India. Han sluttet hos Force India høsten 2009 og tok over som teamsjef hos HRT etter at Adrian Campos ble presset ut i februar 2010 - like før teamet skulle debutere i F1.

Eget team i Tyskland
Kolles har parallelt med Formel 1-jobben bygget opp sin egen racingvirksomhet i Tyskland, og teamet hans har blant annet deltatt i 24-timers på LeMans med Audi R10. Takket være at Toyota og BMW trakk seg fra F1 fikk Kolles lett tak i folk med stor racingerfaring i Tyskland, noe HRT har hatt stor nytte av i oppstartfasen.

Vil ikke flytte
HRT har leid mesteparten av sitt utstyr og teknisk personell av Kolles, som helt siden Thesan Capital overtok teamet har kjempet mot at de skulle flytte den tekniske delen fra Tyskland til Spania. Nå har han altså gitt opp kampen, og trekker seg fra jobben som teamsjef.

HRT på bar bakke
Det betyr at Kolles sitter igjen med et nesten komplett bemannet og fullt utstyrt F1-verksted i Tyskland, mens HRT samler det lille de eier i Valencia. Hvordan HRT nå skal drive videre uten Kolles’ hjelp er et åpent spørsmål, men man må jo gå ut fra at eierne har vurdert saken nøye før de tok en såpass viktig beslutning.

Vanskelig i Spania
Å bygge opp et Formel 1-team i Sør-Spania høres ikke ut som noen spesielt god ide. Det er få erfarne racingfolk å finne i området, og det kan bli både vanskelig og kostbart å overtale nøkkelpersonell til å flytte dit – selv om klimaet sikkert er en fordel.

Det er ikke umulig at HRT kan få det til å fungere, men de gjør det ikke enkelt for seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar