torsdag 8. desember 2011

Bernie har fått sjekken – US GP er reddet

Austin-konstruksjonSå kan det se ut for at US GP i Austin, Texas endelig er reddet, etter at COTA – som nå er både baneeier og arrangør – har klart å betale inn avgiften til Bernie akkurat på forfallsdatoen.

Red McCombs, som er medeier i  COTA - Circuit of the Americas - sa i går at «Mr. Ecclestone received his cheque today», og nå har Bernie også bekreftet at alt er i orden. Bernie sa for øvrig at han håper det nå blir løp i Austin i 10 år, så da er det vel det som er avtalt med COTA.

Byggingen av den 5,5 km lange banen i Austin har stoppet opp på grunn av uenigheter om hvem som skulle betale forskuddet, og Bernie ga til slutt texanerne et ultimatum med frist til den 7. desember.

Dermed fikk eierne av COTA valget mellom å tape de 350 millionene de allerede hadde investert i den nye banen, eller å hoste opp de 150 millionene Bernie forlangte for at de skulle få kontrakten. Det valget var nok ikke så vanskelig, og dermed fikk US GP beholde plassen sin på løpskalenderen for 2012.

Samtidig er det klart at Bernies gode venn, Tavo Hellmund, som var den som opprinnelig fikk kontrakten om US GP, nå er helt ute av prosjektet.

Dersom ikke noe uforutsett skjer betyr de siste hendelsene at det trolig blir 19 Formel 1-løp neste år. Bahrains GP har jeg ikke noen tro på at de klarer å få til, slik utviklingen der har vært i det siste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar