onsdag 16. november 2011

Bernie er klar til å droppe US GP i 2012

Bernie 2012Tidligere denne uka dukket det opp historier om at byggearbeidene på den nye banen i Austin, Texas hadde stoppet opp på grunn av en krangel om kontrakten mellom arrangøren FTP (Free Throttle Productions) og baneeieren COTA (Circuit of the Americas).

Og i dag har Bernie fortalt til pressen at det etter hans oppfatning ikke lenger finnes noen gyldig kontrakt med FTP, og at han derfor er forberedt på å droppe US GP i 2012.

Ifølge Bernie har FTP – som altså hadde en kontrakt på å arrangere US GP i Austin – ikke overholdt de økonomiske fristene som var fastsatt i kontrakten. Og COTA – som bygger banen løpet skal kjøres på – hadde på sin side lenge ønsket å overta avtalen og skvise ut FTP. Men Bernie ville at de skulle gjøre en avtale direkte med FTP, som på det tidspunktet fortsatt var formell «eier» av løpskontrakten. Men de to partene i Austin klarte ikke å bli enige, og dermed hadde Bernie ikke annet valg enn å kansellere kontrakten med FTP.

Bernie forteller at han nå har gitt COTA en siste sjanse til å inngå en ny kontrakt for å berge løpet. Men dette er helt avhengig av at COTA klarer å skaffe en bankgaranti for løpsavgiften, noe Bernie har liten tro på at de skal klare å få til. Og dermed ser det fortsatt mørkt ut for et US GP i 2012.

Formel 1-kalenderen for 2012 skal ratifiseres på et møte i FIA’s World Motor Sport Council den 7. desember, og Bernie er helt klar på at US GP kan være strøket fra kalenderen når vi kommer så langt.

Men det er vel egentlig ingen krise om ett løp forsvinner neste år. Det er fortsatt 19 løp igjen på kalenderen, og sesongen blir sikkert lang nok uansett. Men det er jo synd at  F1 har dummet seg ut i USA enda en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar