søndag 20. november 2011

Romain Grosjean kan bli neste vikar hos Lotus-Renault

Grosjean_Boullier

Hos Renault GP – som vi snart må venne oss til å kalle Lotus (eller Lotus Renault?) – venter de fortsatt på en avklaring av Robert Kubicas friskmelding, og dermed hans mulige retur til Formel 1.

Slik det ser ut i dag virker det svært lite sannsynlig at Kubica vil rekke starten av 2012-sesongen, og teamsjef Eric Boullier er derfor i gang med å finne en brukbar vikar.

Petrov får fortsette
Selv om mange har trodd at Vitaly Petrov kom til å få sparken etter årets sesong, virker det som om Boullier nå er innstilt på å oppfylle kontrakten med russeren. Etter en fin første halvdel av sesongen har det blitt dårlig med poeng for Petrov, men dette henger også mye sammen med at Renault ikke har fått klaff med den løpende oppgraderingen av bilen. Dermed frikjennes Petrov for ansvaret, og beholder plassen i 2012.

Men til det andre setet - som altså vil stå klart når Robert Kubica blir friskmeldt – trenger Boullier etter alt å dømme en vikar, kanskje til langt ut i 2012.

Ut med Senna
Da Bruno Senna fikk plassen hos Renault på bekostning av Nick Heidfeld, virket det som om Boullier virkelig trodde han hadde gjort et scoop på førersiden. Senna tok to poeng i Belgias GP, som var det første løpet hans for Renault, og da var det ikke måte på positive uttalelser fra Boullier. Men etter det har den unge brasilianeren ikke tatt ett eneste poeng, og Boullier virker ikke lenger like interessert i å beholde ham.

Inn med Grosjean
Dermed kan det være duket for fransk-sveitsiske Romain Grosjean, som vant årets GP2-serie i overlegen stil. Grosjean imponerte også på fredagstreningen i Abu Dhabi, der han var raskere enn Vitaly Petrov, og Eric Boullier legger ikke skjul på at Grosjean står øverst på lista dersom Kubica ikke rekker sesongstarten. Kanskje ikke så merkelig, i og med at Boullier også er Romain Grosjeans manager?

Vil ha toppnavn i 2014
Men uansett hvilke førere som kjører for Lotus neste år, så hevder Boullier at målet er å ha to toppførere i teamet i 2013 – eller senest i 2014. Så da er det vel ingen fremtid hos Lotus for verken Petrov eller Grosjean etter 2012?

Men først må de nok bygge en bil som er rask nok til å gjøre teamet interessant for de beste førerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar