tirsdag 22. november 2011

Pedro de la Rosa til HRT – og noen spørsmål

Pedro-de-la-Rosa2

Så dukket det plutselig opp en uventet joker i førerkabalen for neste år, nemlig nyheten om at Pedro de la Rosa har signert en toårskontrakt med HRT. Den 40 år gamle spanjolen kommer fra en testførerjobb hos McLaren, og hadde før det en mislykket sesong hos Sauber.

Dette er helt sikkert bra for HRT, som vil dra stor nytte av de la Rosas lange og varierte erfaring fra mange forskjellige team. Spørsmålet nå er hvem HRT vil plassere i den andre bilen?

Liuzzi, Clos – eller Ricciardo?
Nåværende HRT-fører Tonio Liuzzi hevder at han har en kontrakt som også gjelder for 2012, mens enkelte spår at HRT vil slippe til GP2-føreren Dani Clos for å få et helspansk team neste år. Det siste er kanskje det mest sannsynlige, med tanke på de nye eiernes uttalte intensjoner. Og med de la Rosa på plass trenger de ikke lenger Liuzzis erfaring.

Et annet alternativ – som nok er det mest økonomisk tiltrekkende for HRT – er å la Red Bull betale for at Daniel Ricciardo skal få øve seg i et fremmed team i ett år til. Men dette avhenger igjen av hva som skjer hos Toro Rosso.

Full utskifting hos Toro Rosso?
Ryktene svirrer om at Red Bulls B-team kommer til å droppe både Buemi og Alguersuari for å gi plass til Daniel Ricciardo og den unge franskmannen Jean-Eric Vergne. Jeg synes det virker som et svært drastisk og lite sannsynlig løsning, for da blir det lite erfaring igjen i teamet. Men kanskje Toro Rosso «henter hjem» Ricciardo og lar Vergne få plassen hans hos HRT?

Kimi + Williams=sant?
Nyheten om Pedro de la Rosa er trolig den første i en rekke av førerannonseringer som vil komme i de nærmeste dagene eller ukene. Det vi først og fremst venter på er at Williams skal bekrefte at de er blitt enige med Kimi Räikkönen om et comeback. Det som visstnok gjenstår er Kimis krav om å få aksjer i teamet, noe Sir Frank har visse problemer med å svelge.

Opprykk hos Force India?
Videre kommer Force India snart til å offentliggjøre sine to førere for 2012. Mange føler seg sikre på at Nico Hulkenberg kommer til å bli forfremmet, men det man ikke vet er om det er Adrian Sutil eller Paul di Resta som må gå. Ettersom Force India får motorer og girkasser fra Mercedes, er mitt tips at de må beholde di Resta som en del av avtalen. Og da står trolig Sutil langt fremme i køen hos Williams, dersom avtalen med Kimi ikke går i orden.

Franskmann til Virgin?
Det forventes også at det snart vil komme en melding fra Virgin – eller Marussia, som de skal hete neste år – om at den franske GP2-føreren Charles Pic skal erstatte belgieren Jerome d’Ambrosio i 2012.

Dominoeffekt
Som vi ser er det mange ting som avhenger av at noe annet skal skje først.

Men nå får det være nok spørsmål. Nå vil vi gjerne ha svarene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar