mandag 14. november 2011

Når man først skal miste et løp er Abu Dhabi det rette

Hamilton-Abu DhabiJeg kan ikke huske sist jeg frivillig la opp til å se et Formel 1-løp i opptak, men det er lenge siden. Men ettersom det meste allerede er avgjort i årets sesong, og fordi Abu Dhabis Grand Prix ikke har rykte på seg for å være særlig spennende, passet det godt å droppe akkurat dette løpet. Planen var selvfølgelig å se løpet i opptak senere på søndagskvelden, men dessverre skar dette seg. Shit happens…

Dermed sitter jeg stort sett igjen med noen inntrykk fra et ti minutter langt sammendrag på BBC, samt en mengde referater på nettet. Litt dumt, men når uhellet først skulle være ute, ser det ikke ut for at dette var det verste løpet å miste.

Årsverste av Red Bull
Når vi snakker om «å miste» det riktige løpet, kan man vel si dette om Sebastian Vettel og Red Bull også. Vettel har allerede cruiset inn til en ny mestertittel – med en fjerdeplass som dårligste resultat før Abu Dhabis GP. Da er det neppe noen stor krise at han måtte bryte akkurat dette løpet. For Red Bull var dette faktisk første gang på 20 løp at de ikke hadde en fører på pallen. Et årsverste med en fjerdeplass kan vel ikke være noe å klage over?

Hva var det jeg sa?
Når det gjelder DRS og forbikjøringer registrerer jeg at det ble akkurat slik jeg spådde. De som kjørte forbi en konkurrent i sone én ble selv forbikjørt igjen i sone to. På den måten ble selvsagt forbikjøringsstatistikken for Abu Dhabis GP sterkt forbedret i forhold til i fjor, men det betyr jo ikke at løpet ble så mye bedre - sett fra et sportslig synspunkt. Vi må vel bare konstatere at FIA fortsatt ikke har fått dette helt til, eller?

Hamiltons tredje i år
Etter mange problemer i det siste – både på og utenfor banen – ble seieren i Abu Dhabi en slags revansj for Lewis Hamilton. Han holdt seg langt unna en ny konflikt med Felipe Massa, og Sebastian Vettel forsvant allerede på første runde. Dette var Hamiltons tredje seier i år – en mer en McLaren-kollega Jenson Button.

Men Hamilton kan likevel ikke slå Button i kampen om andreplassen i førermesterskapet – det er det bare Fernando Alonso og Mark Webber som fortsatt har muligheten til, når bare ett løp gjenstår av sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar