søndag 6. november 2011

Lotus, Renault og Virgin får bytte navn

Lotus og LotusIfølge Autosport har FIA i dag offisielt bekreftet at den såkalte «Formula 1 Commission» – som består av representanter for teamene og arrangørene, samt Bernie og FIA-president Jean Todt – har godkjent at tre av teamene får lov til å bytte navn til neste år.

Det betyr i så fall at Team Lotus får døpe om bilen sin til Caterham, at Renault GP får kalle sin bil for Lotus, og at Virgin Racings bil blir omdøpt til Marussia.

Pengene følger chassiet
Det det formelt sett er snakk om er å bytte navn på chassiet. I Formel 1 følger alle rettigheter til TV- og premiepenger bilens chassis, og bytter man navn uten at det er godkjent, mister man retten til det som er opptjent året før (og det er ikke småpenger). Og selv om et team har fått ny eier, er det ikke noen automatikk i at en navneendring vil bli godkjent.

WMSC
Navneendringene må også godkjennes av FIA's World Motor Sport Council, som har sitt neste møte den 7. desember. Men i og med at både Bernie og Jean Todt allerede har sagt ja, er det lite sannsynlig at WMSC vil si nei.

Lotus
Dermed kan vi altså regne med at vi bare får ett team som forsøker å kalle seg Lotus neste år, mens Renault endelig vil ha nådd målet sitt om å bare være motorleverandør i Formel 1. Dessuten får vi formalisert at det er et russisk team med i Formel 1. Den lille russiske sportsbilprodusenten Marussia kjøpte Virgin i fjor, men har hittil bare fått være med i teamnavnet som sponsor.

Mange sportsbiler
Det slår meg forresten at det begynner å bli mange rene sportsbilproodusenter i Formel 1 etter hvert. Vi har alltid hatt Ferrari, og senere har McLaren også begynt å bygge sportsbiler. Og nå er altså både Caterham, Lotus og Marussia med i leken. Fem av tolv team, med andre ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar