onsdag 23. november 2011

Kubica rekker ikke sesongstarten

kubica_renault

Robert Kubica har nå varslet Renault GP at han ikke kommer til å bli friskmeldt tidsnok til å kunne få med seg starten av 2012-sesongen.

Dette kommer vel ikke som noen stor overraskelse verken for teamet eller noen andre, for det har vært mistenkelig stille fra Kubicas støttespillere i det siste. Hadde det vært noe positivt å fortelle om ville vi nok ha hørt mye mer om det - både fra Kubicas manager og fra legene.

Langt igjen
I en pressemelding forteller Renault GP at Kubica nå kan bevege hånden og gå uten hjelp. Dette tyder vel på at vi må vente ganske langt ut i 2012 før han blir i stand til å kjøre en Formel 1-bil på konkurransenivå?

Forhandlinger om 2013
Renault GP har en testbil stående klar til Kubica blir frisk nok til å kunne kjøre igjen, og ifølge teamsjef Eric Boullier vil Kubica være en del av teamet også i 2012. I pressemeldingen forteller Renault også at man har startet forhandlingene om en forlengelse av Kubicas kontrakt til utgangen av 2013.

Til Ferrari?
Men Kubica er også på Ferraris liste over mulige erstattere for Felipe Massa i 2013, og det er nok derfor Renault allerede nå er så ivrige på å sikre seg polakken for ett år til. Det er kanskje ikke usannsynlig at de til og med vil sette dette som en forutsetning for at han skal få kjøre for dem i 2012 (hvis han blir i stand til det).

Grosjean eller Senna?
Meldingen fra Kubica betyr også at Renault bør kunne ta en rask beslutning om hvem som skal kjøre for dem fra sesongstart i 2012. For noen dager siden signaliserte Boullier at Romain Grosjean var blant de øverste på vikarlista, men han sa ikke at Grosjean hadde fått jobben. Og Bruno Senna har sagt at han fremdeles forhandler om å få fortsette hos Renault, så det virker ikke som om beslutningen er tatt ennå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar