tirsdag 29. november 2011

Kimi Räikkönen gjør comeback

Kimi Lotus RenaultSå kom endelig den store nyheten mange har ventet på: Kimi Räikkönen gjør comeback i Formel 1! Det er Renault GP som i dag har annonsert at de er blitt enige med verdensmesteren fra 2007 om en toårsavtale.

Det gikk lenge rykter om at Räikkönen var i forhandlinger med Williams om en kontrakt, men etter hvert ble det klart at Sir Frank hadde problemer med enkelte av finnens krav, og at diskusjonen derfor hadde stoppet opp.

Dropper Kubica
Og etter at det oppsto åpen krangel mellom Renault GP og Robert Kubicas manager om den skadede polakkens helsetilstand og mulige comeback i 2012, dukket Räikkönen opp som en het kandidat som førstefører hos teamet som skal hete Lotus fra neste år.

Venner igjen
Räikkönens avtale med Renault GP kommer likevel som en overraskelse, etter krangelen de to partene hadde i fjor. Da forsøkte Renaults teamsjef Eric Boullier å skryte på seg at de var i nesten i mål med en avtale med Räikkönen, noe finnen slett ikke likte å høre. Men Räikkönen er tydeligvis ikke langsint, og sier han er glad for å ha fått til en avtale med Renault. (Han har sikkert fått godt betalt for å bli venner med Boullier igjen.)

Nye utfordringer
Räikkönen fikk sparken hos Ferrari etter 2009-sesongen, og har dermed vært ute av Formel 1 i to år. Det største usikkerhetsmomentet er kanskje hvor fort han vil lære seg hvordan Pirelli-dekkene oppfører seg. Ellers blir det interessant å se om han klarer å holde oppe motivasjonen dersom Lotus bygger en halvgod bil neste år også. Det var nok det som var det største problemet for ham hos Ferrari i 2009.

Hvem blir Kimis partner?
Om det blir Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Bruno Senna eller Romain Grosjean som blir Räikkönens partner hos Lotus neste år gjenstår å se. Petrov sitter tilsynelatende trygt, men Eric Boullier har snakket opp «sin mann» Grosjean i det siste, så vi får se om det kommer noe nytt fra den kanten.

Ny rekord?
Kimi Räikkönens comeback til Formel 1 betyr at det vil bli hele seks verdensmestre på griden i 2011. Det tror jeg aldri har skjedd før. Fra før av har vi Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button og Sebastian Vettel.

Kubica til Ferrari?
Det at Renault GP nå tilsynelatende dropper Robert Kubica for godt, betyr antakelig at han vil bli å finne hos Ferrari i 2013. Men italienerne vil nok være helt sikre på at polakken blir 100% frisk før de forplikter seg, så vi må nok vente en stund før den nyheten kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar