lørdag 19. november 2011

McLaren-Honda fra 2014?

mclaren-honda-senna-1990Ifølge Auto Motor und Sport kan Honda være på vei tilbake til Formel 1 igjen i 2014, denne gangen som motorleverandør til McLaren.

Honda trakk seg ut av Formel 1 i 2008 på grunn av høye kostnader og dårlige resultater, men Auto Motor und Sport hevder at det eneste som mangler for at japanerne skal komme tilbake igjen i 2014, er at styret gir grønt lys for en motoravtale med McLaren.

Mercedes vil ha betaling
I dag kjører McLaren som kjent med Mercedes-motorer, og ettersom tyskerne fortsatt har en eierandel i teamet betaler engelskmennene ikke noe for motorene. Men når Mercedes har solgt sine siste aksjer i teamet tilbake til McLaren i løpet av neste år, ligger det i avtalen at de skal ha betaling for V-åtterne sine, hevder Auto Motor und Sport.

For dyrt å bygge selv
Avtalen med Mercedes løper til og med 2015, men McLaren kan si den opp tidligere dersom de ønsker det. Det var en stund snakk om at de skulle begynne å bygge sine egne motorer, men det ville kreve at de solgte mange flere supersportsbiler for at det skulle være økonomisk forsvarlig. En allianse med en bilfabrikk er derfor en mye bedre løsning for McLaren, og da selvfølgelig med en som ikke er en konkurrent.

Gamle venner med suksess
Ettersom McLaren og Honda hadde stor suksess sist de samarbeidet – med fire mesterskap fra 1988 til 1991 - er det vel ikke helt usannsynlig at de kan ha tatt opp kontakten igjen. Det nye motorreglementet som trer i kraft i 2014 - med turboladdede 1,6 liters V-seksere - burde passe Honda godt. Den nye «grønne» teknologien Formel 1 skal ta i bruk i 2014 burde også være midt i blinken for Hondas image.

Kanskje det kommer noe godt ut av de nye motorreglene likevel?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar