torsdag 24. november 2011

Full forvirring om Robert Kubicas comeback

Daniele MorelliI går sendte Renault GP ut en pressemelding der de fortalte at Robert Kubica hadde informert dem om at han ikke ville rekke å bli frisk til starten av 2012-sesongen. I meldingen sa Renault også at Kubica likevel ville være et medlem av teamet i 2012, og at de allerede var i forhandlinger om en forlengelse av kontrakten for 2013.

Men noe må ha gått svært galt i Renaults oversettelse av Kubicas uttalelse fra polsk, for i dag gikk Kubicas manager, Daniele Morelli, ut og benektet at hans klient har sagt det Renault sier at han har sagt. Morelli hevder at Kubica tvert i mot har stor tro på at han vil kunne kjøre det første løpet i 2012. Morelli insisterer på at det eneste Kubica er usikker på er om han vil kunne delta i testene som er planlagt i februar – en måned før sesongen starter.

Ingen kontrakt?
Morelli sier også at Renault prater tull om Kubicas kontrakt. For det første utløper Renaults kontrakt med Kubica den 31. desember i år, sier han, slik at Kubica kan gå dit han vil den 1. januar 2012. Og for det andre har det ikke vært noen diskusjoner om 2013, hevder Morelli. Renault kan gjøre som de vil, men vi vil se oss om etter andre løsninger, skal Kubicas manager ha sagt til avisa Gazzetta dello Sport i dag.

Hva er det som skjer?
Er det Renault GP som prøver seg med «en spansk en» for å sikre seg Robert Kubica foran nesen på Ferrari? Hvis Renault lover at han skal få kjøre i 2012 – selv om han ikke er 100 prosent frisk - så må han til gjengjeld forplikte seg til å kjøre for dem i 2013? Det kan være at Boullier & Co. tenker på den måten.

Men hvordan kunne folkene hos Renault GP tro at Morelli (eller Kubica selv, for den saks skyld) ikke ville reagere negativt på at de serverte en rekke løgner til media? Det er vel ikke noen god start på forhandlingene om ny kontrakt? Eller er det Morelli som prøver å få Kubica ut av en dårlig avtale med Renault? Noe muffens er det i alle fall.

Gå til kilden
Det enkleste ville vel ha vært om noen kunne ha spurt Robert Kubica selv. Så vidt jeg vet er det armer og ben han er skadet i, og ikke hodet, så noen må vel kunne ta kontakt med ham og spørre hva som er sant?

Uansett må vel diskusjonen om kontraktens varighet være enkel å finne ut av, og ut over det kan det jo ikke være så lenge til Kubica må vise seg i en eller annen slags bil igjen, hvis han skal ha muligheter til å kjøre F1 om tre måneder?

Oops, I did it again…
Det blir interessant å se om Renault GP har gjort en lignende tabbe som da de i fjor prøvde å lyve på seg en mulig kontrakt med Kimi Räikkönen. Det gikk jo ikke så bra. Det kan virke som om PR-folkene der i gården har et avslappet forhold til sannheten. Men de lever kanskje etter ideen om at at «all PR er god PR»?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar