fredag 25. november 2011

Fortsatt kamp om poengene

start_interlagos 2010Selv om Red Bull og Sebastian Vettel for lengst har avgjort begge mesterskapene i år, er det fortsatt en del igjen å kjempe om i sesongens siste løp – kanskje ikke så mye for førerne, men absolutt for en del av teamene.

Mest prestisje igjen for førerne 
Jenson Button, Fernando Alonso og Mark Webber har alle muligheten til å sikre seg andreplassen i førermesterskapet, selv om kampen i praksis vel bare står mellom Button og Alonso. Men Webber har fortsatt til gode å vinne et løp i år, så han vil nok bruke denne siste sjansen til å forsøke å rette på det.

Ellers er det nok også en viss prestisje mellom førerne i hvert enkelt team om å komme foran sin teamkollega på tabellen. Størst interesse er det nok for «kampen» mellom Nico Rosberg og Michael Schumacher - her skiller det bare syv poeng i Rosbergs favør.

Tett kamp midt på tabellen 
I konstruktørmesterskapet er de fire første plassene fordelt for lenge siden, men bak disse er det fire team som fortsatt kjemper om plassene midt på tabellen. Renault GP har fortsatt femteplassen med 72 poeng, men Force India (57 p) har tatt sterkt innpå de siste løpene og har ennå muligheten til å gå forbi. Og bak de to kjemper Sauber (42 p) og Toro Rosso (41 p) om syvendeplassen, og med litt flaks kan ett av dem kanskje også stjele sjetteplassen fra Force India.

Mye penger på spill
For teamene er plasseringene nedover på tabellen mye viktigere enn de er for førerne, for her skiller der mange millioner i premiepenger for hver plass de kan forbedre seg. Etter det jeg har sett er differansen mellom femte og sjetteplassen fem millioner euro, mens det er fire millioner euro mindre for teamet som havner på syvendeplass.

For de litt mindre teamene vi her snakker om er dette viktige inntekter (selv om en euro nå er verdt mindre enn åtte kroner).

Oppdaterte poengtabeller før Brasils GP

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar