søndag 23. oktober 2011

USA kan få enda et Formel 1-løp

USA street raceDet ser ut til å gå mot enda et Formel 1-løp i USA fra 2013, hvis man skal tro The Wall Street Journal. New York-avisa brakte i går nyheten om at det er varslet en pressekonferanse i Port Imperial, New Jersey førstkommende tirsdag, der planene om et løp i bydelens gater skal offentliggjøres.

Ikke i New York
Gatene som er planlagt brukt til løpet ligger i kommunene Weehawken og West New York, d.v.s. i bydelene som ligger rett overfor Manhattan - på den andre siden av Hudson River. Løpet blir altså teknisk sett ikke i selve New York, men rett over elva.

Private investorer
Løpet skal privatfinansieres, og ordførerne i de to bydelene er derfor svært positive til opplegget. Det spørs vel bare om alle som bor langs gatene der løpet skal kjøres er like glade. I USA har ikke Formel 1 samme status som i Europa, og det som går greit i Monaco går kanskje ikke like greit i New Jersey. Men hvis det ligger penger i det for kommunen er ulempene kanskje lettere å svelge for beboerne.

Bernies drøm
Man kan jo spørre hva et land som virker helt uinteressert i Formel 1 skal med enda et løp. Svaret er at både teamene (d.v.s. bilfabrikkene, som vil ha flere kunder ‘over there’) og sponsorene har mast om dette i mange år. Bernie har alltid drømt om et løp i New York, og har jobbet hardt for å få noen til å satse penger på det. Og nå ser det altså ut til at drømmen kan gå i oppfyllelse.

Kjøres i juni
Bernies plan er at løpet i New Jersey skal kjøres i juni - sammenheng med Kanadas GP, og at det nye US GP i Austin skal beholde sin tildelte plass på slutten av sesongen.

Hvem skal ut?
For oss som ikke bor i USA blir det store spørsmålet som vanlig: Hvilket løp tar Bernie fra oss denne gangen? Vi kan jo håpe det blir Valencia, Bahrain eller Singapore, men Spa er nok det som ligger dårligst an.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar