torsdag 13. oktober 2011

Sahara Force India F1 Team

Sahara Force India logoForce India F1 team vil fra nå av hete Sahara Force India F1 Team. Dette er klart etter at det indiske forretningskonglomeratet Sahara India Pariwar har kjøpt 42,5% av aksjene i det Silverstone-baserte teamet.

Det er den nederlandske Mol-familien, som har eid 50 prosent av Force India helt fra teamet het Spyker, som nå har solgt seg ned til en 15 prosents eierandel. Samtidig har teamsjef Vijay Mallya også solgt en liten andel av sine aksjer til Sahara, slik at begge de indiske partene nå eier 42,5% av aksjene hver.

I tillegg til aksjekjøpet vil Sahara India Pariwar investere omkring 100 millioner USD (ca. 550 millioner norske kroner) i Sahara Force India i de nærmeste årene, i et såkalt ‘joint partnership’.

Sahara India Pariwar er et av de mest kjente selskapene i India, og driver en mangesidig forretningsvirksomhet innen bl.a. finans, forsikring, eiendomsutvikling, tv/media, helse og turisme. Dessuten er selskapet en stor aktør innen indisk sport og idrett, og sponser både cricketlandslaget og landhockeylandslaget. (Det blir vel omtrent som å sponse både ski- og fotball-landslagene i Norge?)

Oppkjøpet kommer akkurat i rett tid, for om to uker kjøres det første Indias Grand Prix på den nybygde Buddh International Circuit utenfor Dehli. Timingen er derfor neppe noen tilfeldighet, og vil sikkert bli tydelig markert av de nye indiske eierne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar