lørdag 15. oktober 2011

Lewis Hamilton brøt Red Bulls pole-monopol

Hamilton Korea 2011 kvalLewis Hamilton ble mannen som endelig klarte å bryte Red Bulls monopol på pole position i årets sesong, med en overbevisende oppvisning i Korea i morges.

Hamilton, som har fått mye kritikk i britiske medier etter sine mange tabber i de siste løpene, slo “pole-kongen” Sebastian  Vettel med 0,2 sekunder i en spennende avslutning av Q3.

Bare to team i toppen
Jenson Button så også en stund ut til å kunne kjempe om pole, men endte til slutt på P3 - 0,3 sekunder bak Hamilton, mens Mark Webber tok fjerde startspor. McLaren – Red Bull – McLaren – Red Bull på de fire første plassene i morgen, med andre ord. Og Red Bull-førerne står på den støvete siden av banen.

Best of the rest
De to Ferrariene står i tredje rekke, og nok en gang var Felipe Massa litt raskere enn Fernando Alonso. Bak dem står Nico Rosberg på syvende og Vitaly Petrov på åttende, etter at hverken Mercedes eller Renault fikk med mer enn en fører hver til Q3. Michael Schumacher endte på P12 etter å ha klaget på ubalanse i dekkene, mens Bruno Senna skyldte på lite kjøretid og måtte ta til takke med P15.

To Force India i Q3
Fremgangen for Force India fortsetter i Korea, og denne gangen fikk de begge sine førere med i Q3. Men dessverre valgte de som vanlig å spare dekk i stedenfor å gjøre seriøse forsøk på å sette gode tider, og dermed starter Paul di Resta og Adrian Sutil fra P9 og P10 i morgen. Di Resta er på plassen foran sin teamkollega fordi han gjorde det samme som Kamui Kobayashi gjorde i Japan – nemlig å kjøre en runde i Q3 uten å fullføre. Dermed fikk han registrert sektortider, og får starte foran de som ikke har satt noen tider.

Fordel McLaren?
McLaren var klart best i de to siste treningsomgangene før kvalifiseringen. Det er muligens grunnen til at Red Bull gjorde en vri i dag, og valgte å sende begge førerne sine ut på supersofte option-dekk både i Q1 og Q2. Sannsynligvis har strategene hos Red Bull sett at dekkslitasjen vil bli stor i morgendagens løp, og derfor ville de sikre at førerne deres har et ekstra sett igjen av de mest brukte, harde prime-dekkene.

Det hevdes at det ligger an til fire stopp i morgen, så tilgangen på friske dekk kan bli viktigere enn pole position. I så fall holder jeg en knapp på Jenson Button, som bruker å få dekkene til å holde bedre enn de fleste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar