søndag 30. oktober 2011

Indias Grand Prix

Ham_Massa_IndiaIndias Grand Prix er over, og ikke uventet vant Sebastian Vettel igjen. Det er vi jo blitt vant til.

Men ellers? Et ganske kjedelig løp på en bane som virker fin. Store høydeforskjeller og brukbart med forbikjøringsmuligheter. Men nok en gang var DRS-sonene feilplassert, og fikk lite å si for utfallet av løpet. Noen forbikjøringer fikk vi riktignok se, men de fleste hadde skjedd også uten DRS.

Starten var lovende, med en god del action og flere som feilbedømte den støvete asfalten utenfor idealsporet. Men Sebastian Vettel stakk som vanlig av i tet, og skaffet seg en ledelse han aldri ga fra seg igjen. Dette har vi sett før. Gjesp…

Hamilton og Massa – igjen
Den eneste hendelsen som skapte diskusjon kom et stykke ut i løpet. Da hadde Lewis Hamilton fått sin «gamle venn» Felipe Massa i siktet, men klarte ikke å komme forbi. Men til slutt lot han det stå til i sving 5, selv om han egentlig var for langt bak. Massa hadde idealsporet, og Hamilton satset på å ta ham på innsiden. Men Massa holdt sporet sitt inn i svingen, og Hamilton ville typisk nok ikke gi seg. Dermed smalt det. Hamilton måtte inn for å få ny frontvinge, mens Massa kunne fortsette.

I mine øyne var dette en «racing incident» som ikke burde fått noe etterspill. Massa hadde kanskje retten på sin side, men jeg synes likevel det er fint at Hamilton gjør et forsøk. At det skar seg er greit nok. Sånt skjer. Og Hamilton var selv den som fikk lide for tabben. For et par år siden hadde ingen brydd seg mer med saken.

Men dommerne i India hadde en annen oppfatning. Og de syntes antakelig at Hamilton har blitt straffet nok mange ganger i år, for de ga isteden Massa en drive-through straff «for å ha forårsaket en kollisjon». De mente nok at Massa burde ha skjønt at Hamilton kom til å satse alt, og at han derfor burde ha gitt ham plass – selv om McLarenføreren aldri kom helt opp på siden av Ferrarien.

Men egentlig spilte straffen liten rolle, for noen runder senere kjørte Massa langt over kantsteinen og ødela forhjulshjulopphenget – akkurat som i kvalifiseringen. Han lærer ikke så fort, den gutten. Hamilton kjørte seg oppover i feltet igjen, men kom aldri lenger opp enn til syvendeplass.

I mål var stillingen i teten: Vettel – Button – Alonso – Webber – Schumacher – Rosberg.

Dessverre er neste løp i Abu Dhabi. Der blir det etter all sannsynlighet enda kjedeligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar