onsdag 26. oktober 2011

Grand Prix of the Americas fra 2013

new-yorkDet er nå bekreftet at det vil bli et nytt Formel 1-løp i New Jersey, USA fra 2013. Som ventet ble dette annonsert av New Jerseys guvernør på en pressekonferanse i Port Imperial går.

Den midlertidige gatebanen – som for øvrig er tegnet av Herman Tilke - vil bli 5 150 meter lang. Banen skal bruke eksisterende gater i havna og rundt et parkområde i bydelene West New York og Weehawken. Dermed vil Bernie endelig få det han lenge har drømt om, nemlig et Formel 1-løp der New York Citys skyskrapere blir bakgrunn på TV-bildene.

Avtalen med Bernie er på 10 år, og løpet vil bli lagt inn i kalenderen rett før eller etter Kanadas GP i juni, for å spare teamene for reisekostnader.

Sist det ble kjørt to F1-løp i USA var i 1984. Da ble det kjørt gateløp både i Detroit og Dallas, med to ukers mellomrom. Ingen av dem var særlig populære (men ting kan jo ha forandret seg siden da).

Navneforvirring
Det ligger forresten an til at det kan bli en og annen misforståelse når de to nye løpene i USA etter hvert skal omtales. For neste år får vi et US Grand Prix, som skal kjøres på Circuit of the Americas i Austin, Texas. Og i 2013 kommer Grand Prix of the Americas, som altså ikke skal kjøres på banen med samme navn, men i New Jersey. Gjennomtenkt?

Se tegning av banen i New Jersey

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar