fredag 28. oktober 2011

Frankrikes Grand Prix tilbake fra 2013

paul ricardDet er visst ikke bare Grand Prix of the Americas som blir nytt løp på kalenderen i 2013. Jeg oppdaget nemlig i går at den franske avisa L’Equipe har hatt en sak der de hevder at Frankrikes Grand Prix kommer tilbake på kalenderen samme året.

På Paul Ricard
I 2013 skal Frankrikes Grand Prix ifølge avisa kjøres på Paul Ricard-banen i Sør-Frankrike, og avtalen er at løpet deretter skal gå annet hvert år - i et samarbeid med Belgias Grand Prix på Spa. Samme delte opplegg som Hockenheim og Nürburgring har for Tysklands Grand Prix, med andre ord.

Færre løp på Spa
Avtalen er ennå ikke offisielt bekreftet, men det sies at den skal gjelde for ti år, og at Frankrike får løp i årene 2013, 2015, 2017, 2019 og 2021. Det betyr at vi dessverre bare får se Formel 1 på Spa i 2012, 2014, 2016, 2018, 2020 og 2022. Men alternativet var muligens enda verre, så vi får vel bare være glade for at Spa fortsatt er med.

Farvel til Magny-Cours
Siste gang Frankrikes Grand Prix sto på programmet var i 2008. Da ble løpet kjørt på Magny-Cours, en bane som ligger et stykke sør for Paris - langt ute på det franske bondelandet. Banen var kjedelig og stedet var utilgjengelig, så det var ikke mange som var lei seg da den banen forsvant fra kalenderen.

Bernies egen bane
Paul Ricard ligger like ved Marseille, ikke langt fra Middelhavet. Sist det var Formel 1-løp der var så langt tilbake som i 1990. I 1999 ble banen solgt til Excelis, et selskap som eies av ingen ringere enn vår venn Bernie, og har etter det blitt modernisert og ombygd til en avansert testbane med hele 167 mulige konfigurasjoner. Grand Prix-sløyfa er 3,8 km lang, og banerekorden på 1.08.012 ble satt av Nigel Mansell i 1990.

God eller dårlig nyhet?
Jeg er ikke sikker på om nyheten om at Frankrikes Grand Prix kommer tilbake er en god eller dårlig nyhet, for jeg tror ikke paddeflate Paul Ricard med sine enorme avkjøringssoner vil gi oss så mye bedre racing enn Magny-Cours. Og det er jo helt sikkert at det ikke blir like bra løp der som på Spa. Men infrastrukturen og anlegget generelt er nok mye bedre enn både Spa og Magny-Cours kan tilby.

Uansett er det vel bare å vente og se om L’Equipe får rett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar