lørdag 29. oktober 2011

Fem endringer på startgriden i Indias Grand Prix

Red Bull India kvalKvalifiseringen til Indias Grand Prix i dag ble brått avsluttet etter at Felipe Massa knuste forstillingen på sin Ferrari mot kantsteinen, i et noe optimistisk forsøk på sving-kutting. Dermed måtte flere av toppførerne avbryte sine siste forsøk på å ta pole position fra Sebastian Vettel, som hadde vært smart nok til å sette en topptid tidligere i Q3. Dermed ble det pole nr. 13 i år for Red Bull-føreren.

Men rekkefølgen på startgriden blir en god del forandret i forhold til kvalifiseringen denne gangen, fordi flere av førerne har fått straffer som sender dem nedover.

Tre mann straffet før kvalifiseringen
Renaults Vitaly Petrov hadde med seg fem plasser nedflytting fra Koreas GP, for å ha kjørt på Michael Schumacher. Og i gårsdagens første treningsomgang fikk McLarens Lewis Hamilton og Saubers Sergio Perez tre plasser nedflytting som straff for ikke å ha slakket av på farten i en gulflaggsone.

Begge HRT-førerne
Og i løpet av kvalifiseringen ble det utdelt to straffer til – begge til HRT’s førere. I Q1 fikk Narain Karthikeyan fem plasser nedflytting for å ha vært i veien for Michael Schumacher, og dessuten blir Daniel Ricciardo flyttet fem plasser ned for å ha byttet girkasse før kvalifiseringen startet. Men for disse betyr nok ikke fem plasser all verden, for de pleier jo å stå bakerst i alle fall.

Glock helt bakerst
Men de to HRT-førerne slipper faktisk å starte helt bakerst i morgen, for der står Virgins Timo Glock. Han fikk problemer med girkassen da Q1 startet, og klarte ikke å sette en tid i kvalifiseringen. Han starter dermed på P24 - etter at dommerne har gitt ham fritak fra 107-prosentregelen.

Når alle straffene er tatt med i betraktning, skulle rekkefølgen på griden i morgen bli slik:

 1. Sebastian Vettel
 2. Mark Webber
 3. Fernando Alonso
 4. Jenson Button
 5. Lewis Hamilton
 6. Felipe Massa
 7. Nico Rosberg
 8. Adrian Sutil
 9. Sebastien Buemi
 10. Jaime Alguersuari
 11. Michael Schumacher
 12. Paul di Resta
 13. Pastor Maldonado
 14. Bruno Senna
 15. Rubens Barrichello
 16. Vitaly Petrov
 17. Kamui Kobayashi
 18. Heikki Kovalainen
 19. Jarno Trulli
 20. Sergio Perez
 21. Jerome D'Ambrosio
 22. Daniel Ricciardo
 23. Narain Karthikeyan
 24. Timo Glock

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar