fredag 14. oktober 2011

Ekstra varsellys i Korea

Korea_pitlane_sving1

Etter at Nico Rosberg kolliderte med Jaime Alguersuari i utkjøringen fra pitlane under den andre fritreningen i Korea i dag, har FIA besluttet å sette opp et hvitt, blinkende varsellys på start- og mållangsiden for å varsle førerne om at det er biler på vei ut fra pitlane.

Utkjøringen fra pitlane på Korea International Circuit er nemlig designet slik at bilene kommer ut på banen på utsiden av sving 1, noe som betyr at hvis en fører som er ute på banen får problemer med å klare svingen, er det stor fare for at han vil kollidere med en konkurrent som kommer ut fra depotet. Og det skjedde altså i dag.

Nå blir det et nytt, hvitt lyssignal ute på banen, og trolig også et ekstra blått lys i utkjøringen fra pitlane, slik at førerne skal bli mer oppmerksomme på faren.

Egentlig burde vel pitlane vært bygd om, slik at utkjøringen ble flyttet til et mindre farlig sted, men det er selvsagt umulig å få gjort før løpet skal starte.

Men banen er jo splitter ny, og en såpass innlysende feilkonstruksjon burde vel vært oppdaget før banen ble bygget? Her må det være noen i FIA som ikke har gjort jobben sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar