onsdag 19. oktober 2011

De hardeste dekkene gjør comeback i Indias Grand Prix

Pirelli hardFor et par måneder siden fortalte Pirellis motorsportsjef, Paul Hembery, at de aller hardeste dekkene deres neppe ville bli brukt mer i år – til stor glede for blant annet Ferrari.

Men nå viser det seg at Pirelli har ombestemt seg, og har valgt å bruke sine sølvmerkede hard-dekk som option for Indias Grand Prix, mens de gulmerkede softdekkene blir prime.

Flere myke dekk å leke med
Dette er en ny vri fra Pirelli, for hittil i år har den hardeste versjonen av de to valgte gummiblandingene i et løp alltid blitt brukt som prime. Beslutingen betyr at hver fører vil få tildelt seks sett med soft-dekk og fem sett med harde for bruk i løpet av helga, noe som gjør at de kan bruke flere sett av de raskeste dekkene på fritreningene.

Varmt vær og ny asfalt
Den hardeste dekkblandingen har ikke vært like populær hos alle teamene fordi de har vært vanskelige å få varmet opp, men Pirelli mener at kombinasjonen av høy temperatur og nylagt asfalt i India gjør det nødvendig med ekstra harde dekk i dette tilfellet.

Neste helg får vi se om dette var en riktig beslutning. Det er i alle fall artig at Pirelli tør å prøve ut nye varianter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar