søndag 11. september 2011

Vettel cruiser videre mot tittelen

Vettel_Monza_2011Sebastian Vettel vant Italias Grand Prix på Monza i overbevisende stil, og har i praksis allerede avgjort førermesterskapet. Hans nærmeste utfordrer, teamkollega Mark Webber, brøt løpet etter å ha kollidert med Felipe Massa fire runder ut i løpet, og falt dermed ned til en delt tredjeplass i sammendraget.

Bak Vettel i mål kom ‘de vanlige mistenkte’, med Jenson Button på andreplass, Fernando Alonso på tredje, og Lewis Hamilton på fjerde.

Hamilton kunne kanskje ha gjort det bedre i dag, men ble opptatt i en langvarig fight med Michael Schumacher, som hadde høyere toppfart enn Hamilton og dermed var vanskelig å komme forbi. Selv etter at Jenson Button hadde passert dem begge på en overbevisende måte, måtte Hamilton vente en stund før han lyktes med å ta fjerdeplassen fra tyskeren.

Kjempestart av Alonso
Fernando Alonso fikk til en kjempestart, og gikk fra fjerde startspor og rett opp i teten, mens polesitter Vettel måtte ta til takke med andreplass gjennom startsvingen. Akkurat da trodde nok mange italienske ‘tifosis’ at Alonso skulle gjøre som i fjor, men Ferrarifansens seiershåp forsvant da Vettel smatt forbi og begynte å dra ifra Alonso med ett sekund per runde.

Safety car – og straff til Liuzzi
Lenger bak i startfeltet gjorde Tonio Liuzzi en tabbe og mistet kontrollen over bilen. Hans HRT kom fykende sidelengs over gresset inn i første sving, og tok med seg Vitaly Petrov, Nico Rosberg og Rubens Barrichello. Dermed måtte Safety Car ut og roe ned feltet mens funksjonærene ryddet banen.

Av de fire som var direkte innblandet i smellen var det kun Rubens Barrichello som kunne fortsette. Etter løpet belønnet dommerne Liuzzis ‘bowlingoppvisning’ med fem plassers nedflytting i Singapore om to uker. Nå pleier jo Liuzzi å starte enten sist eller nest sist, så den straffen er ikke mye verdt.

Nye poeng til Alguersuari
Jaime Alguersuari har gjort det til sitt varemerke å kjøre seg inn på poengplass fra en start langt bak i feltet. Denne gangen startet han fra P18, og endte på syvendeplass. Godt gjort, selv om kaoset som Liuzzi skapte i starten sikkert var til stor hjelp for Toro Rosso-føreren.

Løpet som døde ut
Italias Grand Prix var spennende fra start og en stund utover i løpet, men så ble det lenger mellom bilene og konkurransen døde ut. Det ble fort klart at seieren ville gå til Sebastian Vettel og Red Bull, mens Mercedes, Ferrari og McLaren fikk nok med å kjempe om resten av pallplassene.

Stort frafall
De siste årene er tekniske problemer blitt sjelden kost i Formel 1, og vi blitt vant til at de fleste bilene kommer i mål. Men Italias GP ble unntaket, for av de 24 som startet var bare 15 med til slutt. Riktignok forsvant det tre biler allerede i starten, men likevel er det ikke ofte at ni biler forsvinner underveis.

Oppdaterte poengtabeller

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar