torsdag 29. september 2011

Toro Rosso ikke til salgs likevel

Dietrich-MateschitzTidligere denne måneden ble det spekulert i om Toro Rosso snart ville bli solgt til Abu Dhabis oljefond – IPIC. Grunnen til at oppkjøpsryktene plutselig dukket opp, var at enda ett av selskapene som IPIC eier gikk inn som storsponsor av teamet. Fra før av hadde Toro Rosso IPIC-eide Falcon Private Bank og Nova Chemicals som sponsorer, og nå dukket også det arabiskeide, spanske oljeselskapet CEPSA opp på bilene.

I og med at Red Bull-sjefen, Dietrich Mateschitz, tidligere hadde sagt at han ønsket å selge Toro Rosso, var det lett å se for seg at et arabisk oppkjøp var neste trinn i «sponsoravtalen».

Men i dag har Mateschitz, sagt til avisa The Independent at ingen av hans Formel 1-team er til salgs. Han er imidlertid åpen for å vurdere en medeier i Toro Rosso, dersom den rette investoren dukker opp. Døren står med andre ord litt på gløtt.

Han innrømmer samtidig at det er vanskelig å spå hva fremtiden kan bringe, og at det kan skje endringer i planene på grunn av politikk, teamenes innflytelse og mange andre faktorer.

Men noe salg av Toro Rosso med det første er altså ikke aktuelt. Dermed må araberne finne seg noe annet å kjøpe. Men når kommer kineserne inn i Formel 1? Det er jo de som sitter på den virkelig store pengesekken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar