lørdag 3. september 2011

Renault og Heidfeld enige om sluttpakke

Heidfeld_brannNick Heidfeld er nå offisielt sluttet hos Renault GP, etter at partene i går meldte at de var blitt enige om et forlik. Som kjent ble tyskeren droppet foran Belgias Grand Prix, og erstattet av brasilianeren Bruno Senna.

Heidfeld mente imidlertid at han hadde en bindende kontrakt med Renault GP for hele 2011, og stevnet dem for retten for å få plassen tilbake. Men nå er altså saken ordnet på kammerset, og rettsaken kan avlyses.

Store penger
Jeg leste et sted at Heidfeld hadde en kontrakt på 260 000 euro pr. løp (i overkant av 2 millioner kroner), så med åtte løp igjen av sesongen kan det kan ha blitt dyrt for Renault GP å kvitte seg med ham. Det må bety at Sennas sponsorer tilfører teamet betydelige summer, eller ville det ikke ha lønt seg å ta ham inn.

For store forventninger
Heidfeld kom til Renault rett før sesongstart - etter at Robert Kubica ble skadet - og har tatt 34 poeng på 11 løp. Men det var altså ikke nok til å oppfylle teamsjef Eric Bouillers forventninger, og dermed var det slutt for den tyske veteranen.

Til DTM i 2012? 
Dette betyr nok at vi kan si farvel til Nick Heidfelt for godt i Formel 1. Og ifølge Autosport er han allerede i forhandlinger med sin gamle arbeidsgiver BMW om en kontrakt for å kjøre DTM for dem til neste år.

Senna for resten av 2011
Forliket betyr også at Bruno Senna kan fullføre sesongen for Renault GP, slik han hele tiden har hevdet var meningen. Dette er også bekreftet av Renault GP. Dette kan også tyde på at de har gitt opp håpet om at Robert Kubica skal komme tilbake i år, selv om rapportene sier at han har stor fremgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar