lørdag 24. september 2011

Kimi Räikkönen nær en kontrakt med Williams

Kimi-Raikkonen_2Etter at Kimi Räikkönen nylig besøkte Williams-fabrikken i Grove har ryktene om hans mulige comeback florert i media, uten at noen egentlig har visst særlig mye konkret om saken.

Men nå hevdes det med styrke at Kimis manager faktisk har forhandlet med Williams i flere uker, og at det i øyeblikket bare er detaljer som gjenstår før verdensmesteren fra 2007 skriver under for Williams.

Det kan virke som om de to halvt mislykkede årene i WRC har gjort Kimi sulten på Formel 1 igjen, og han har kanskje også skjønt at dersom han skal ha noen sjanse til å hevde seg på topp igjen kan han ikke vente lenger. Selv om han har holdt seg i form med å kjøre rally har utviklingen i F1 gått fremover på de to årene han han vært borte, så det er en del å ta igjen.

Williams vil ganske sikkert bli nummer ni i årets konstruktørmesterskap, og man kan jo lure på hvorfor en toppfører som Kimi Räikkönen vurderer å gå til noe som for tiden er et bunnteam. Men hvor mange andre muligheter har han egentlig? Alle de beste teamene har i praksis sine førere på plass for 2012, og de fleste av de mindre teamene har en kø med betalførere å velge fra.

Williams har startet en skikkelig snuoperasjon for å komme tilbake dit de en gang var, og er blant annet i ferd med å bytte ut hele ledelsen på den tekniske siden. Dessuten får de Renault-motorer til neste år, så for Kimi kan timingen være perfekt. Går det dårlig kan han gi teamet skylden, og går det bra kan han ta sin del av æren. Williams er også kjent for å la førerne gjøre jobben sin uten for mye innblanding og mas, noe som sikkert passer Kimi godt.

Williams nye tekniske direktør, Mike Coughlan, er forøvrig en gammel kjenning av Kimi. De jobbet sammen hos McLaren fra 2002 til 2006, så de bør kjenne hverandre godt. Dette kan også være noe Kimi legger vekt på i sin vurdering.

Det største problemet for avtalen er trolig pengene. Williams har ikke lenger så mange store sponsorer, og kunne sikkert trengt en betalfører til ved siden av Pastor Maldonado. Men Rubens Barrichello trekker ikke til seg så mange sponsorer som de kunne ønsket seg, og da kan sikkert Kimi Räikkönen være en bedre løsning. Synd for Rubens, men en gang må han jo gi seg.

Å få Räikkönen i stallen vil vært et kupp for Williams. Kimi er verdensmester og har både ferdighetene og rutinen som skal til for å konkurrere med de beste. Williams vil med Kimi garantert få masse mediaoppmerksomhet, noe som også kan trekke nye sponsorer til teamet.

Selv om Kimi sikkert må gjøre store kompromisser i lønnskravene sine, er det antakelig viktigere for ham å komme på banen igjen enn å stå på krava. Penger har han vel egentlig nok av, men han har sikkert skjønt at førermarkedet kommer til å endre seg drastisk etter 2012-sesongen. Da er det viktig å få gjort de riktige folkene oppmerksomme på at han fortsatt er en fører å regne med. Skal han ha sjanse til å komme tilbake til et toppteam i 2013 må han bruke 2012-sesongen som døråpner, og da er nok Williams det beste han kan finne.

For Formel 1 ville et Räikkönen-comeback bety at det vil bli seks verdensmestre i et felt på 24 førere i 2012. Det har aldri skjedd før. La oss håpe det blir en realitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar