mandag 19. september 2011

Formel 1 til Mexico og Sør-Afrika – og kanskje Hellas?

Bernie-Ecclestone-2011Selv om Formel 1-kalenderen allerede er full, og teamene har varslet at de ikke vil ha mer enn 20 løp i fremtiden, fortsetter Bernie å oppmuntre nye steder til å søke om løp.

I et intervju med avisa The Independent avslører Bernie at han har et sterkt ønske om at Mexico og Sør-Afrika skal bli de neste landene som får plass på kalenderen.

Det ble kjørt Formel 1-løp i både Mexico og Sør-Afrika på 1990-tallet, og Bernie håper at noen av prosjektene som nå er igang skal gjøre det mulig å komme tilbake dit. Han innser at det vil ta noen år før det kan bli en realitet, men slår fast at begge landene nå har noe på gang.

Hellas – med tysk hjelp?
The Independent siterer også Bernie på følgende påstand: «Hellas prøver også å få til et Formel 1-løp. Tyskerne vil låne dem pengene.» Det høres jo helt sprøtt ut med dagens økonomiske forhold, men Bernie vet sikkert mer enn de fleste om dette. Akkurat nå virker det jo som om det er kineserne som kjøper opp europeiske konkursland, og at tyskerne er litt mer forsiktige.

Rolig i Bahrain?
I intervjuet sa Bernie også at han er sikker på at Bahrains Grand Prix vil gå som planlagt i 2012. Han fortalte at han har snakket med folk der nede, og at de har forsikret ham om at alt vil bli helt fint denne gangen.

Hvis han har snakket med de samme folkene som sa at alt var stille og rolig rett før løpet ble avlyst i år, så burde han kanskje ta påstanden deres med en stor klype salt denne gangen.

Pengene kommer likevel
Men for Bernie spiller det nok mindre rolle om det blir løp eller ikke, for han bekreftet i intervjuet at avlysingen av Bahrains GP i år ikke kostet ham og The Formula One Group noe. Oljestaten Bahrain hadde nemlig betalt inn løpsavgiften på 25 millioner pund (ca. 225 mill.kr.) på forskudd, og ifølge Bernie avviste de tilbudet hans om å få pengene tilbake. Da er det kanskje ikke så farlig om de juger litt for ham først?

Hvem skal ut?
Det store spørsmålet er - som alltid når Bernie legger ut om planene sine – hvilke løp kommer han til å ofre for å få plass til nykommerne? Eller kommer teamene til å gi etter for en stadig lengre sesong?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar