mandag 15. august 2011

Pirelli foreslår egne kvalifiseringsdekk

Pirelli-dekkEt problem som har oppstått i år er at en del team begrenser kjøringen i kvalifiseringsomgangene for å beholde flest mulig friske dekk til løpet. Dette er blitt et stadig større irritasjonsmoment, og Pirelli prøver nå å gjøre noe med saken.

Flere dekk er én mulighet
Pirellis motorsportsjef, Paul Hembery, har nylig bekreftet at den enkleste løsningen selvsagt vil være å gi teamene et par ekstra sett med dekk til hver løpshelg. Dette er noe blant annet Bernie har tatt til orde for. En annen mulighet er å pålegge førere som ikke setter en tid i Q3 å starte løpet med dekkene han brukte i Q2. Dette har Pirelli visstnok foreslått før, uten å få FIA med på det.

Super-dupersoft
Men ifølge Hembery har Pirelli nå kommet med et nytt forslag til teamene, nemlig at de kan lage helt spesielle kvalifiseringsdekk til dem. Kvalifiseringsdekkene skal i så fall være enda mykere enn dagens supersoft, og skal bare holde til én runde i maks fart. Hembery antyder at dekkene kanskje kan bli så mye som to sekunder raskere per runde enn supersoft-dekkene de lager i dag.

Ikke siden 1991
Sist det ble brukt kvalifiseringsdekk i Formel 1 var så langt tilbake som i 1991, da både Pirelli og Goodyear var dekkleverandører. Men så trakk Pirelli seg fra sporten, og konkurransen om å lage de beste dekkene ble borte. Goodyear så naturlig nok ingen grunn til å produsere flere dekk enn nødvendig, og dermed var kvalifiseringsdekkene en saga blott.

Teamene bestemmer
Men nå er altså Pirelli tilbake i Formel 1, og ifølge Hembery er de klare til å levere kvalifiseringsdekk til starten av neste sesong, dersom teamene ønsker det. Men hvis teamene sier nei, er det greit for Pirelli. Men da må problemet løses på en annen måte.

Mer rettferdig
Jeg synes ikke dette høres så dumt ut. Det betyr at alle bilene vil kjøre kvalifiseringen med samme dekktype, så da er det kun bilen og føreren som avgjør. Kvalifisering under så like forhold som mulig, med andre ord. Og så får alle velge hvilke dekk de skal starte med i løpet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar