mandag 29. august 2011

Oppsummering etter Belgias Grand Prix

Lewis-Hamilton_SpaBelgias Grand Prix er over, med en ny seier til Sebastian Vettel. Etter en kort formsvikt med to andre- og en fjerdeplass er Vettel igjen tilbake på vinnersporet, og de som håpet på fornyet kamp om verdensmesterskapet kan bare glemme det.

Vettel har nå en ledelse på 92 poeng på teamkollega Mark Webber, og det er 102 poeng ned til Fernando Alonso på tredjeplass. Fortsetter Vettel som nå, kan han ha sikret seg mesterskapet allerede før Japans GP – med fem løp igjen av sesongen. Og hvorfor skulle han plutselig slutte å ta poeng?

Seieren på Spa var Vettels syvende seier i år, og verken Vettel eller Webber har blitt dårligere enn nummer fem i noen av de tolv løpene i år. Det sier litt om Red Bulls stabilitet.

Så noen korte synspunkter fra løpet:

Årets forbikjøring?
Det er ikke noe nytt at vi får se heftige forbikjøringer på Spa, og denne gangen var det flere av dem. Den mest hårreisende må vel ha vært Mark Webbers passering av Fernando Alonso på utsiden ned mot Eau Rouge. Det var trangt, men Alonso ga Webber akkurat nok plass til at det ikke endte med gråt og elendighet. En klassiker.

Løpets vinnere
Her må jeg for en gangs skyld trekke fram Michael Schumacher, som startet aller bakerst og likevel klarte en femteplass – plassen foran Nico Rosberg. Ingen dårlig innsats av en eldre mann i Mercedes.

En annen vinner er Jenson Button, som startet helt nede på P13 etter en tabbe i kvalifiseringen. Etter et tidlig stopp for å bytte frontvinge, lå han faktisk bak Michael Schumacher da Safety Car gikk inn. Likevel endte Button på tredjeplass. Det er sterkt.

Pastor Maldonado må vel også regnes som en vinner denne gangen. Etter å ha blitt nedflyttet fra P16 til P21 etter en affære med Lewis Hamilton i kvalifiseringen, klarte Williamsføreren endelig å ta sitt første poeng i F1.

Taperne
Lewis Hamilton har fortsatt problemer med å kontrollere sitt eget tenningsnivå. Denne gangen glemte han å sjekke at forbikjøringen av Kamui Kobayashi var fullført før han byttet spor, og dermed var det «game over» for McLarens vinnerhåp. Hyggelig å høre at Hamilton etter hvert har tatt på seg skylden, etter å ha sett på tv-bildene.

Bruno Senna gjorde en overraskende bra kvalifisering, men ødela alt med en nybegynnertabbe i starten. Ingen poeng til Renault i debuten. Men nå har kanskje Senna lært hvor tungstoppet en fulltanket F1-bil er, så da går det kanskje bedre på Monza om to uker.

Jaime Alguersuari ble offer for Bruno Sennas mangel på erfaring og dømmekraft, og oppdaget plutselig at sjette startspor kanskje ikke er noen fordel likevel. Da er det nok bedre å starte fra P18 og ta ett poeng, slik han er vant til.

Heller ikke Sebastien Buemi i den andre Toro Rossoen kom uskadd fra Belgas Grand Prix. Han ble påkjørt bakfra av Sergio Perez, og måtte bryte løpet. At Perez fikk en drive-through-straff var nok en mager trøst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar