lørdag 6. august 2011

Ingen harde dekk i de neste tre løpene

Ferrari-PirelliPirelli har offentliggjort sine dekkvalg for de første tre løpene etter ferien. Som tabellen nedenfor viser, kommer de med soft og medium til Belgias og Italias GP, mens supersoft og soft er valgt for Singapores GP.

Dette betyr at Pirelli fortsetter sin praksis med å bruke sitt soft-dekk på alle løpene i år, så der fikk vi altså ingen overraskelser.

Ingen harde dekk
Det som imidlertid er litt oppsiktsvekkende er at Pirelli ikke kommer til å bruke den hardeste gummiblandingen sin verken på Spa eller Monza. De kom med en ny versjon av det hardeste dekket sitt til Spanias GP, men det har kun blitt brukt på Silverstone etterpå. Det var ventet at Pirelli ville velge kombinasjonen soft og hard for minst ett av de to kommende løpene – enten Spa eller Monza - men her tok man altså feil.

Fordel Ferrari
Det er velkjent at Ferrari sliter med å få opp temperaturen i dekkene, og derfor foretrekker de mykeste gummiblandingene. Ferrari-folket må vel derfor være godt fornøyd med at Pirelli ikke valgte de hardeste dekkene til noen av de to høyhastighetsbanene. Med kombinasjonen soft og medium har de bedre sjanse til å kunne konkurrere med Red Bull og McLaren.

Italiensk sammensvergelse?
Man kan jo selvsagt spekulere i om dette valget er en sammensvergelse mellom de to italienske bedriftene, men nå må vi vel kunne forvente at folkene hos Pirelli er såpass profesjonelle at et sånt opplegg ikke er aktuelt. Dessuten er jo ikke Pirellis motorsportssjef, Paul Hembery, italiener.

Pirellis dekkvalg så langt i år:

pirelli

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar