torsdag 18. august 2011

Fernandes kjøper QPR av Helan og Halvan

Tony FernandesTeam Lotus-eier Tony Fernandes kan nå legge Premier League-klubben Queens Park Rangers til på lista over sine mange interesser, etter at han i går kjøpte Bernie Ecclestones og Flavio Briatores aksjer i klubben. Fernandes kontrollerer nå 66 % av aksjene i QPR gjennom selskapet Tune Group, mens den indiske stålmilliardæren Lakshmi Mittal fortsatt eier 33 % av aksjene.

Helan og Halvan ut
Flavio og Bernie – som er blitt kalt «Helan og Halvan» av QPR-fansen – berget London-klubben fra konkurs ved sitt oppkjøp høsten 2007, men har i det siste kommet på kant med både fansen og Mittal, takket være en rekke upopulære avgjørelser.

Fernandes inn
Det er derfor store forhåpninger til at Fernandes skal bli en bedre eier, selv om mange lurer på hvordan han skal få tid til alt han holder på med. I tillegg til den daglige driften av Team Lotus og flyselskapet Air Asia, er malaysieren altså også medeier i Tune Group. Selskapet er blant annet store i Asia innenfor lavprishoteller og mobiltelefoni – og nå er de altså også eier av en engelsk fotballklubb. 

Billigsalg?
Tony Fernandes har alltid vært en svoren West Ham-tilhenger, så det må være et godt tilbud som har fått ham til å gå inn i QPR. Ifølge britiske aviser var Bernies utgangspris 100 millioner pund (ca 900 mill.kroner), mens prislappen til slutt visstnok «bare» ble 600 millioner pund. Det ligner ikke Bernie å selge med tap, så her må det ligge noe mer bak.

QPR-Lotus?
Fotballklubben QPR fortsetter dermed å ha tette forbindelser til Formel 1. Kanskje blir det QPR-Lotus i stedenfor Caterham-Lotus i 2012?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar