tirsdag 9. august 2011

Bernies 2012-kalender kan bli endret

Bernie-2011For ikke så lenge siden kom Bernie med en ny versjon av neste års Formel 1-kalender, som han krever skal erstatte den kalenderen FIA opprinnelig har laget. Der har han blant annet flyttet Bahrains GP fra mars til november - for å gi dem tid til å rydde gatene for demonstranter, samt flyttet det nye US GP i Austin fra juni til november – for at ikke sommervarmen i Texas skal bli for tøff for de tilreisende.

Teamene vil forhandle
Det høres jo ikke så dumt ut, men flere av teamene har kommet med kritikk av at den siste delen av Bernies kalender blir svært tettpakket. De synes at syv løp i løpet av ti helger - og dessuten i tre forskjellige verdensdeler - blir i tøffeste laget for teampersonellet. FOTA vil derfor diskutere saken med Bernie, og regner med at det skal være mulig å bli enig om noen justeringer.

Jeg bestemmer, sier Bernie
Men Bernie har avvist både kritikken og forhandlingsønskene med at det er han som bestemmer i denne saken, og at hans problemer er mye større enn teamenes. Så det så!

Slik jeg har forstått opplegget, er det riktig at Bernie har ansvaret for å sette opp kalenderen, men at det er FIAs World Motor Sport Council som skal foreta den endelige godkjenningen. Og hvis teamene protesterer høylytt, så må vel WMSC i det minste vurdere saken – uansett hva Bernie sier? Men Bernie sitter jo også i WMSC, så han har kanskje “bukten og begge endene” når saken skal diskuteres.

Varmt i India også
En annen som har kritisert Bernies nye kalender er Vicky Chandhok, president i det indiske motorsportsforbundet. Bernie har nemlig byttet om på Koreas og Indias GP, slik at løpet i India kommer i april 2012 i stedenfor i oktober, slik FIA foreslo (og slik det er i år). Dessverre er det sånn at april er den varmeste måneden i Dehli (minst like varmt som i Texas i juni), og dermed har Bernie skapt et problem for Indias GP samtidig som han hjalp US GP med å finne en kjøligere måned.

Chandhok har sagt at mars eller oktober-november er den beste tiden for Indias GP, men hvis det er sånn at Bernie insisterer på at løpet skal kjøres i april, så blir det sånn. (Men han må ikke komme etterpå og si at han ikke ble advart.)

Tyrkerne rører på seg igjen
I “Bernies reviderte” er Tyrkias GP ikke lenger med, og de fleste regnet vel med at Istanbul Park dermed var ute av kalenderen for godt. Men nå ser det ut for at tyrkerne har forlangt omkamp om kontrakten, for nå meldes det at forhandlingene er i gang igjen mellom Bernie og departementsfolkene i Istanbul.

Hvordan det blir med de avtalte 20 løpene per år dersom Tyrkia skal inn på kalenderen igjen, gjenstår å se. Men det er jo god plass mellom Indias og Spanias GP, så det går vel det også. Og FIAs opprinnelige kalender hadde jo 21 løp, så hvorfor ikke?

Men med alle de kritiske utspillene, og med fortsatt usikkerhet om Tyrkias GP, kan det se ut som om Bernies versjon av 2012-kalenderen ikke blir den siste.

Bernies reviderte 2012-kalender
18. mars - Australias GP
25. mars - Malaysias GP
8. april – Kinas GP
22. april – Indias GP
13. mai – Spanias GP
27. mai – Monacos GP
10. juni – Kanadas GP
24. juni – Europas GP
8. juli – Englands GP
22. juli – Tysklands GP
29. juli – Ungarns GP
2. september – Belgias GP
9. september - Italias GP
23. september – Singapores GP
7. oktober – Japans GP
14. oktober – Koreas GP
28. oktober – Abu Dhabis GP
4. november  - Bahrains GP
18. november – US GP
25. november – Brasils GP

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar