mandag 4. juli 2011

Williams-Renault tilbake igjen fra 2012

Williams RenaultI dag er visst dagen for viktig nytt fra teamene, for ikke før har meldingene fra Virgin og HRT blitt fordøyd, så kommer Williams med nyheten om at de har tegnet en langtidsavtale med Renault om motorleveranser fra neste år.

Renault skal levere V-åttere til Williams i 2012 og 2013, og avtalen innholder også føringer på at samarbeidet skal fortsette når V-sekserne med turbo kommer i 2014.

Gamle venner med suksess
De som har fulgt Formel 1 i noen år, vil huske at sist Williams samarbeidet med Renault – fra 1989 til 1997 - var det en utrolig suksess. Mellom 1992 og 1997 tok Williams-Renault fire førermesterskap og fem konstruktørmesterskap. Men da hadde de også superdesigner Adrian Newey med på laget, så dagens situasjon er kanskje ikke like lys. Men nå får de i alle fall en vinnermotor i bilen.

Usikker fremtid med Cosworth
Men det er kanskje et skritt i riktig retning, for Cosworth ser ut til å bli sittende igjen med bare de svakeste teamene, og utviklingen deres blir nok skadelidende av det. Om Cosworth blir med videre i Formel 1 fra 2014 begynner vel å bli tvilsomt.

Fra neste år vil Renault levere motorer til fire team: Red Bull, Renault GP og Team Lotus, som er kunder i dag, og altså Williams i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar