søndag 24. juli 2011

Søndagens nyheter

BuemiSelv om mange sikkert nå føler seg ganske triste, og synes at det meste er meningsløst, er det likevel sånn at livet må gå videre.
Snart starter Tysklands Grand Prix, og her er noen smånyheter fra Nürburgring det siste døgnet:

Buemi må starte bakerst
Sebastien Buemi må starte helt bakerst i dagens løp, selv om han kvalifiserte til 16. plass i går. Grunnen er at en bensinprøve som ble tatt etter kvalifiseringen viste at bensinen i Buemis Toro Rossso ikke var i henhold til FIAs regler. Dermed ble Buemi disket fra kvalifiseringen, og tiden hans ble strøket. Men han får altså likevel starte i løpet.

Det som skal ha skjedd er at Buemi hadde problemer med bensintrykket på fredag, og måtte stå over siste treningsomgang. Deretter ble hele bensinsystemet på bilen byttet, og prøven som ble tatt etter kvalifiseringen inneholdt ting som ikke var der på referanseprøven som ble tatt før sesongen startet. Teamet hevder nå at det nye bensinsystemet må ha inneholdt kjemikalier som har forurenset bensinen, og FIA har tydeligvis kjøpt denne forklaringen.

Barrichello uten KERS
Williams har valgt å eksperimentere med Rubens Barrichellos bil denne helga, og han kommer derfor ikke til å ha KERS under Tysklands GP i dag. Ifølge teknisk direktør Sam Michael er hensikten med dette å samle inn flere data som kan brukes i utviklingen av bilen. Det er først og fremst vektfordeling og bremsebalanse som er i fokus.

Glock fortsetter hos Virgin
Timo Glock har signert en ny treårskontrakt med Virgin - dvs ut 2014. Glock håper nå at Virgins samarbeidsavtale med McLaren skal få teamet oppover i feltet, slik at han kan få vist seg frem på en bedre måte. I øyeblikket hadde han vel neppe så mye annet enn Virgin å velge i?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar