mandag 4. juli 2011

HRT solgt til spansk investeringsselskap

HRT-2011Det meldes i dag at det spanske investeringsselskapet Thesan Capital har overtatt aksjemajoriteten i HRT fra den nåværende eieren, José Ramón Carabante. Carabante har lenge slitt med å tilføre teamet nødvendig kapital, og det har vært ventet at teamet snart ville bli satt under administrasjon av långiverne. Og nå ser det altså ut for at bankene har klart å selge teamet til mer langsiktige eiere.

Skal bli spansk igjen
For Thesan Capital sier i en pressemelding at de skal utvikle teamet videre i årene fremover, og at de skal beholde både teamets ledelse og førere. Planen er også å gjøre teamet mer spansk, og å sørge for at det får en permanent base i Spania.

Et team uten eiendeler
HRT er i dag egentlig bare et tomt skall, der de fleste eiendelene og driftsmidlene tilhører teamsjefen, Colin Kolles, som driver teamet fra sitt hovedkvarter i Tyskland. HRT eier i praksis kun en F1-lisens, og er lite verdt uten velviljen og utstyret fra Kolles.

Autosport hevder imidlertid at Colin Kolles er på vei ut av sjefsstolen hos HRT, men om dette fortsatt er aktuelt etter overtakelsen er uklart.

Red Bull bidrar
Teamets offisielle førere har frem til nå vært Narain Karthikeyan og Vitantonio Liuzzi, men det ble nylig kjent at Red Bull har kjøpt Karthikeyans sete for resten av sesongen, for å gi sitt nye funn, Daniel Ricciardo, løpserfaring. Dette har sikkert skaffet HRT sårt tiltrengte penger i kassen, men i det lange løp hjelper det nok lite.

Sist eller nest sist
HRT har gjort litt fremskritt etter at de fikk hjelp fra den tidligere Williams, Red Bull og Honda-designeren, Geoff Willis, og har i de siste løpene faktisk vært på talefot med det andre backmarker-teamet, Virgin. Men som tidligere meldt så skal Virgin nå få hjelp fra McLaren, så det er nok best for HRT at de skjerper seg, ellers kan de fort bli alene bakerst i feltet.

Det spørs bare om Thesan Capital er forberedt på å spytte inn det som trengs. Hvis Kolles skal ut, og tar med seg alt utstyret han eier, kan det bli kostbart å holde HRT i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar