fredag 29. juli 2011

Bernie vil gjøre om på 2012-kalenderen

FIA-trailerFIA publiserte en foreløpig versjon av 2012-kalenderen etter det siste møtet i World Motor Sport Council i juni, men ifølge Autosport har Bernie nå foreslått omfattende endringer av denne. Blant annet vil han at Bahrains Grand Prix skal flyttes mot slutten av sesongen, og at Tyrkias Grand Prix skal strykes fra kalenderen.

Bahrain i november
Bahrains GP ble som kjent avlyst i år etter mye om og men, men var likevel satt opp som det første løpet i 2012. Teamene er selvsagt bekymret for at situasjonen i Bahrain ikke skal bedre seg i løpet av vinteren, og Bernie er derfor ute etter å gi araberne bedre tid på seg til å få ro og orden i landet. Derfor vil han at Bahrains GP skal kjøres i november neste år – en uke etter løpet i Abu Dhabi. Dermed får bahrainerne ni måneder ekstra på seg til å bli enige.

Det beste ville vel ha vært å droppe Bahrain til man var sikre på at det var blitt rolig der? Men det er vel uaktuelt, når man tenker på hvor hardt både Bernie og FIA jobbet for å få til et løp der i år – samtidig som opptøyene pågikk.

Tyrkia droppes
Bernies avtale med teamene om maks 20 løp i sesongen står fast, og dermed er Tyrkias GP - ikke uventet - fjernet fra kalenderen. Avtalen med Istanbul Park utløp etter årets løp, og som kjent ga Bernie tyrkerne et tilbud de var nødt til å si nei til tidligere i år. Dermed er det lett for ham å stryke dem fra kalenderen.

For varmt i Austin i juni
Det nye USGP i Austin var i den første kalenderen lagt til juni, på en tid da heten i Texas er på sitt verste. Dette har bekymret både team og førere, og Bernie foreslår nå å flytte løpet i Austin helt mot slutten av kalenderen, slik at det blir det nest siste løpet i sesongen – helga før Brasils GP.

Det høres jo fornuftig ut, ikke minst med tanke på at teamene slipper å reise så mye frem og tilbake mellom kontinentene. Det forenkler jo både logistikken og teampersonellets behov for å omstille seg til en ny tidssone.

Sesongstart i Australia
Flytting av Bahrains GP betyr at 2012-sesongen etter alt å dømme vil starte med Australias GP i Melbourne den 18. mars, og at Malaysias GP trolig vil kjøres helga etter.

Kinas og Indias GP er ifølge Autosport satt opp som de neste løpene i Bernies forslag, og så kommer det en pause på tre uker før Spanias GP i Barcelona. Dette vil gi rom for en runde med testing som er under planlegging - enten på Mugello eller på Silverstone.

Teamene må godkjenne
Bernie skal nå ha sendt sitt forslag til teamene, slik at de skal kunne komme med sine synspunkter. Dersom teamene ikke kommer med store protesterer mot endringene, er det høyst sannsynlig at WMSC kommer til å godkjenne Bernies nye utgave av kalenderen senere i år.

Uansett tror jeg bare vil skal glemme den kalenderen som FIA offentliggjorde i juni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar