onsdag 8. juni 2011

Renault truer med å trekke seg

renault-logoSom om ikke krangelen omkring Bahrains GP var nok, har FIA nå også fått problemer med motorprodusentene om det nye motorreglementet som de har vedtatt å innføre fra 2013.

På møtet der WMSC vedtok å ta Baharain inn i kalenderen igjen, godkjente de det også velkjente forslaget om nye motorregler fra 2013. Det skal bli firesylindrede, 1,6 liters motorer med høytrykks bensininnsprøytning, energigjenvinningssystem (ERS) og turtallssperre på 12.000 omdreininger.

Samtidig sa WMSC at tidspunktet for innføringen kunne utsettet - dersom alle involverte parter stemte for dette innen 30. juni i år. Og det er dette som er blitt et problem, for motorfabrikantene er ikke lenger enige om når de vil innføre de nye motorene. Dermed har FIA og Jean Todt havnet i en vanskelig situasjon.

Renault eller Ferrari?
Det har lenge vært kjent at Ferrari ikke vil ha noe av «minimotorene», og etter hvert har også Mercedes sluttet seg til hylekoret. Problemet er bare at Renault nå har satt ned foten, og truer med å trekke seg som motorleverandør til F1 dersom ikke reglene innføres i 2013 som planlagt.

Det merkelige med denne saken - ifølge Todt – er at det var motorfabrikkene i fellesskap som foreslo de nye reglene – FIA har bare sagt ja og amen. «Forslaget ramlet ikke ned fra himmelen», sa Todt til den spanske avisa Diario Sport forleden. «Vi hadde 11 møter der alle motorfabrikantene var representert.»

Men nå har altså både Ferrari og Mercedes forandret mening, mens Renault ikke vil høre snakk om noen utsettelse. «Hvis jeg snakker med Renault sier de at de kommer til å forlate F1 hvis ikke motorreglene innføres fra 2013», sa Todt. «Og når jeg snakker med Mercedes eller Ferrari så vil de at reglene skal utsettes noen år. De er ikke imot reglene, men de vil ha dem utsatt.»

Så da er det opp til Jean Todt å prøve å få noen av dem til å forandre mening. I Formel 1 ser det altså ut til å bli galt uansett hva man gjør – til og med når folk får bestemme selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar